Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

Los buenos suicidas, de Toni Hill

Los buenos suicidas. Toni HillToni Hill (Barcelona, ​​1966), és llicenciat en Psicologia. Fa més de deu anys que es dedica a la traducció literària i a la col·laboració editorial en diferents àmbits. Entre els autors que ha traduït trobem a Dennis Lehane, Harlan Coben i Peter May.

Un bon dia, Toni Hill es va adonar que els carrers de Barcelona s’havien quedat sense detectiu que els patrullés i va crear un nou inspector: l’inspector hispano-argentí Héctor Salgado, que acaba de fer els quaranta, la seva dona l’ha deixat per una dona, té una relació difícil amb el seu fill i no acaba de quallar en el cos de policia autonòmic. Potser el seu únic refugi sigui el cinema, la seva gran passió.

Treballa a la Comissaria Central de Plaça Espanya i els seus companys són el comissari en cap Lluís Savall, la subinspectora Martina Andreu, l’agent Leire Castro i l’agent Roger Fort.
 

Si a El verano de los juguetes muertos l’equip investiga si la caiguda d’un noi d’un balcó ha estat un estúpid accident o alguna cosa més, a Los buenos suicidas s’ocupen del presumpte suïcidi de la secretària d’uns laboratoris cosmètics. Mentrestant, Leire Castro, de baixa prematura per maternitat, decideix dedicar les sis setmanes que li queden d’embaràs per buscar l’exdona de Salgado, desapareguda fa 6 mesos.

Nit de Reis de 2011. Sumida en plena crisi econòmica, Barcelona és ara una ciutat més freda i plujosa. La desaparició de Ruth, la seva exdona, obsessiona a Héctor Salgado, que no pot agafar la son i fuma un cigarret darrere l’altre. De matinada, encara insomne, rep una trucada del nou agent a les seves ordres: la secretària del director general d’una coneguda empresa de cosmètics s’ha llançat a les vies del metro. Potser aquest cas que li acaben d’assignar pugui fer-li oblidar per estones la seva desgràcia.

Sembla un cas menor, però amb el pas dels dies Salgado anirà descobrint que després d’aquest presumpte suïcidi s’amaga una complexa i perillosa xarxa de mentides.

El director financer d’una companyia de cosmètics mata la seva dona i després se suïcida. El que sembla un cas de violència domèstica portat a l’extrem es revela com quelcom molt més complex en trobar indicis que el relacionen amb una altra mort. En el món de l’empresa, les mentides són només la façana d’un mal major.

Mentrestant, l’agent Leire Castro, atrapada a casa per una baixa mèdica prematura, a mes i mig de donar a llum, també pensa en el cas mai tancat de Ruth. És un misteri al qual no pot resistir. I encara que en el seu estat no hauria d’emprendre una investigació, en el seu caràcter està no aturar, insistir, enderrocar aquestes façanes que sempre amaguen mals majors.

No sospita que pot destapar perills que ningú havia imaginat.

Llibres

  • El verano de los juguetes muertos
  • Los buenos suicidas
  • Biblioteca Joan Oliva i Milà.

    Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

    Deixa un comentari