Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

Tesla, el mag de l’electricitat. Ainhoa Rebolledo

La novetat infantil d’aquest mes d’abril va de ciència. És sobre el senyor NICOLA TESLA.
 

Tesla CUBIERTA-DEF-CATALAN_IMPRENTA1-wpcf_1024x973

Nikola Tesla va ser el científic amb més invents en la història de la humanitat. Va néixer a mitjans del segle XIX i, amb el seu treball, va ajudar a modernitzar el món amb moltíssims avenços en electricitat. És gràcies a ell que tenim llum a casa! Molts dels avenços del últims 150 anys es basen en invents seus. Els cotxes elèctrics actuals duen el seu nom.
 
El conte està escrit en primera persona i és el mateix Tesla qui es presenta, però no és enlloc i, en canvi, és present sempre quan fem servir el control remot, la tecnologia sense fil i d’altres invents: va perfeccionar l’altaveu telefònic, la part de l’aparell per on se sent la veu; la mesura dels camps magnètics es fa amb teslas, en honor a Tesla…
 

‘Un científic de debò no busca resultats immediats, ni espera que les seves idees més avançades s’apliquin sobre la marxa. La seva feina s’assembla més a la de qui planta una llavor, és per al futur. El científic té la missió d’establir les bases per als qui vinguin després, i d’assenyalar-los el camí.’

 
El conte va dirigit a infants entre els 8 i 11 anys. El text i les imatges s’asseguren de tractar temes didàctics transversals als àmbits d’activitat del personatge, especialment aquells relatius al món de la tecnologia, amb vista tant a la lectura en família com a l’ús en centres escolars i al reforç del programa educatiu.
 
Les pàgines finals del llibre contenen una biografia resumida del personatge i una cronologia que l’emmarca en l’evolució de la seva disciplina, entre altres personatges destacats.
 
Ainhoa Rebolledo
 
Ainhoa Rebolledo és una jove de Santiago de Compostela que es dedica a la traducció i a l’escriptura. És autora de les novel·les ‘Mari Klinski‘ (2012),’Tricot‘ (2013) i ‘Gornú‘ (2015). Ha publicat articles en El Butano Popular i en El Estado Mental i ha traduït la correspondència d’Anne Sexton. Seguidora incondicional de Nikola Tesla, vol que les seves nebodes Anneke i Ninke puguin llegir la biografia d’aquest geni per elles mateixes, inventant un futur nodrit d’energia renovable no contaminant.
 
 
 
Iratxe Lopez
 
 
 
Iratxe López de Munáin
va néixer en una petita ciutat del nord d’Espanya l’any 1985. La seva passió per la il·lustració i el desig de fer-ho cada vegada millor l’han dut a treballar en diferents projectes per a editorials i estudis. Es cofundadora i professora d’il·lustració a “Talleres ilustrados”. Viu a Barcelona on treballa com a il·lustradora per al seu compte.
 
 
 
 
 
 
 
Llibres El Llibre a les Biblioteques VNG.
 
 
Biblioteca Joan Oliva i Milà.
 
 

Logo Generalitat

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari