Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

10 pel·lícules per a les vacances

Les vacances, el bon clima i el bonic paisatge són algunes de les característiques que té el nostre estiu, i que ens impel·leix a practicar activitats a l’aire lliure, però sobretot és un temps que hem d’aprofitar per al descans i també per a l’oci.Cinema per a l’estiu

L’estiu és l’única estació de l’any en què les hores es dilaten, els segons s’eternitzen i els fotogrames es fan bells sota la posta de sol. Un passeig en bici, uns llargs a la platja o a la piscina, un gelat al passeig, un sopar a la terrassa i encara sobra temps per gaudir d’una bona pel·lícula. I encara que anar al cinema sempre serà un ritual incomparable, és un fantàstic moment per seure còmodament a casa i recuperar cintes que no hem pogut veure o que hem passat per alt.

A la Biblioteca hem preparat una llista de 10 pel·lícules que mereixen una oportunitat. Possiblement no seran totes del vostre gust, però segur que trobeu algun títol que a rescatar.

Veureu que hi ha de tot: policies corruptes, amors juvenils i més madurs, pirates, superherois, misteri, música… Una pel·lícula per a cada un.

No habrá paz para los malvados

No habrá paz para los malvadosUn dia, l’inspector de policia Santos Trinidad, tornant a casa molt borratxo, es veu involucrat en un triple assassinat. Però hi ha un testimoni que aconsegueix escapar i que podria incriminar-lo. Sants emprèn una investigació destinada a localitzar i a eliminar al testimoni. Mentrestant, la jutge Chacón, encarregada de la investigació del triple crim, avança meticulosament en la recerca de l’assassí fins que descobreix que el que semblava un simple cas de tràfic de drogues és, en realitat, una cosa molt més perillosa.

La prima cosa bella

La prima cosa bellaQuè significa tenir una mare bella, vital, frívola i pertorbadora? Aquest és el turment que ha hagut de suportar Bruno, primogènit d’Anna, des que tenia vuit anys. Tot comença en l’estiu de 1971 quan, durant l’elecció de la reina del balneari més famós de tot Livorno, Anna és sorprenentment cridada a la llotja i obté la corona de “la mare més bella”. Això provoca un gran enrenou a la família Michelucci. Des de llavors, comença per a Anna, Bruno i la seva germana Valeria una aventura que conclourà amb una inesperada i commovedora reconciliació

Invictus

Invictus
Adaptació del llibre de John Carlin Playing the enemy. El 1990, després de ser posat en llibertat, Nelson Mandela arriba a la Presidència del seu país i decreta l’abolició de l’“Apartheid”. El seu objectiu era portar a terme una política de reconciliació entre la majoria negra i la minoria blanca. El 1995, la celebració a Sud-àfrica de la Copa Mundial de Rugbi va ser l’instrument utilitzat pel líder negre per construir la unitat nacional.
 

La boda de mi mejor amiga

La boda de mi mejor amiga
Annie és una noia soltera del Mig Oest, que ja passa dels trenta, amb una vida sentimental més aviat precària, a la qual Lilliam, la seva millor amiga li demana que sigui la seva dama d’honor. No obstant això, encara que mai ha exercit aquesta funció, la pobra s’esforça per donar-se-les de snob en la festa anterior al casament. Mentrestant, una altra amiga de Lillian farà tot el possible per arrabassar-li el paper a la inexperta Annie.
 

Los chicos están bien

Los chicos están bienNic i Jules són una parella de lesbianes que viuen amb els seus dos fills adolescents: Joni i Laser, ambdós fruit de la inseminació artificial. El que obsessiona els dos nois és conèixer el seu pare biològic, un tal Paul , que va donar el seu semen a una clínica quan era jove. Acabats de complir els 18 anys, Joni s’acull al dret de demanar informació sobre el seu pare i decideix trucar-lo. Després de la cita, la primera impressió és tan positiva, que l’hi explica a les seves mares.
 

Hancock

HancockHancock, una espècie de superheroi amb problemes d’alcoholisme, bastant impopular, se sent insatisfet, turmentat i incomprès. Amb les seves accions heroiques, aconsegueix salvar moltes vides, però, alhora, provoca autèntiques catàstrofes. Encara que, en general, la població li està agraïda, la majoria dels habitants de Los Angeles no pot suportar-ho. Un dia que li salva la vida a Ray Embrey , un alt executiu d’una empresa de relacions públiques, Hancock s’adona que és un ésser vulnerable.
 

Shutter Island

Shutter IslandEstiu de 1954. Els agents judicials Teddy Daniels i Chuck Aule són destinats a una remota illa del port de Boston per investigar la desaparició d’una perillosa assassina que estava reclosa a l’hospital psiquiàtric Ashecliffe, un centre penitenciari per a criminals pertorbats dirigit pel sinistre doctor John Cawley. Aviat descobriran que el centre guarda molts secrets i que l’illa amaga alguna cosa més perillós que els pacients. Thriller psicològic basat en la novel·la homònima de Dennis Lehane.
 

Adiós pequeña, adiós

Adiós pequeña, adiósLa parella de detectius privats Patrick Kenzie i Angela “Angie” Gennaro són contractats pels oncles de la petita Amanda McCready, de quatre anys d’edat, per trobar la seva neboda desapareguda de casa al barri de Dorchester, a la ciutat nord-americana de Boston, mentre la seva mare drogoaddicta, Helen, estava a casa d’una veïna mirant la televisió. Kenzie i Gennaro hauran col·laborar amb dos policies de Boston, els detectius Remy Bressant i Nick Poole, sota el comandament del capità Jack Doyle, i indagar en els barris baixos fons de la ciutat.

Piratas del Caribe: en mareas misteriosas

Piratas del CaribeQuan Jack Sparrow torna a trobar-se amb una dona a qui havia conegut anys enrere, no està segur de si es tracta d’amor o si ella és una estafadora sense escrúpols que ho està utilitzant per trobar la llegendària Font de la Joventut. A tot això, Jack és capturat pel Queen Anne’s Revenge, el vaixell del temible pirata Barbanegra, que l’obliga a unir-se a la seva tripulació, el que li farà viure una inesperada aventura a la que no sap qui li inspira més por si Barbanegra o aquesta dona que torna del passat.

Chico y Rita

Chico y RitaPel·lícula d’animació de Fernando Trueba i Mariscal ambientada en La Habana i Nova York, inspirada en la vida del músicBebo Valdés. A la Cuba de finals dels anys quaranta, Chico i Rita inicien una apassionada història d’amor. Chico és un jove pianista enamorat del jazz i Rita somia amb ser una gran cantant. Des de la nit que el destí els junta en un ball en un club de l’Havana, la vida va unint-los i separant-los, com als personatges d’un bolero.
 


Biblioteca Joan Oliva i Milà.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari