Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

Conozca su caca y lo que dice de su salud. Dr. Adrian Schulte

Una de les darreres novetats que tenim a la biblioteca és aquest llibre que parla de les caques.
 

 
L’intestí és la clau de la salut física i mental: regula les funcions inmunològiques i hormonals, manté a ratlla les bactèries, corregeix els desequilibris i ho fa, molt sovint, sense queixar-se, la qual cosa provoca que el menystinguem. És aleshores que mengem malament, massa i de pressa, suposant que l’intestí ja sabrà què fer. Però quan hi ha una sobrecàrrega, les toxines apareixen les quals provoquen malalties que poden arribar a ser perilloses.
 
cacaLa caca, el seu color, la seva forma, la seva textura i la seva olor, és el veritable indicatiu del funcionament del sistema digestiu. En els darrers anys, la ciència ha demostrat que les toxines intestinals produeixen cansament i mermen la capacitat de concentració, a més d’estar associades amb la depressió, el tiroidisme i altres dolències.
 
Aquest llibre ens ensenya a explorar els aliments que se’ns posen bé, a consumir-los d’una manera que afavoreixin la bona digestió i a oferir al nostre sistema el descans que necessita per regenerar-se.
 
Al pròleg es pot llegir: ‘El intestino, llamado también el segundo cerebro, es un órgano fascinante que casi siempre trabaja de forma independiente; descobertapor lo tanto, sería conveniente ganarse su amistad. No pocas veces se convierte en nuestro enemigo porque le escatimamos cuidados y porque sabemos muy poco acerca de cómo tratarlo. Si tenemos presente el número de personas que sufren estreñimiento, cácer de colon, diverticulosis, inflamaciones intestinales o colon irritable, es evidente que a nuestro intestino no le va bien. Apenas hace veinte años, estas enfermedades eran propias de la vejez; en cambio, hoy en día afectan a casi todos los grupos de edad.’
 
El llibre es divideix en tres apartats. El primer és una guia per conèixer la ruta de la digestió. En el segon, es tracta de l’intestí malalt i en el tercer, es facilita un pla per posar en forma els intestins. Aquest pla és de deu dies i consisteix a: inici del pla en divendres, mastegar-ho tot i bé, dedicar trenta minuts en cada menjada principal i beure molta aigua, la llet d’ametlles, de soja, crua o no processada, iogurt d’ovella, cabra, vaca o soja, batuts vegetals o sucs son els líquids apropiats per beure durant aquest pla de deu dies.
 
Adrian Schulte
Adrian Schulte és doctor en medecina, naturòpata i director d’un centre de salut alemany dedicat a la regeneració de l’intestí segons el mètode del metge austríac Franz Xaver Mayr, el treball del qual sempre va estar enfocat en la millora funcional del tracte digestiu.
Està especialitzat en malalties tropicals i fou arran dels seus estudis en aquestes zones que descobrí que s’hi estaven introduint malalties a causa dels hàbits alimentaris occidentals en la seva dieta.
El doctor Schulte poseeix més de vint anys d’experiència en l’estudi i el tractament de l’intestí i els errors alimentaris.
 
 
LlibresEl llibre a les biblioteques VNG.
 
 
 
Biblioteca Joan Oliva i Milà.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari