Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

Primavera cruel, Luis Roso

primavera cruel_luis roso

Luis Roso (Moraleja, Cáceres, 1988) és una jove promesa del gènere negre que, amb només vint-i-sis anys, va veure publicada la seva primera novel·la. El seu no és el típic cas de qui ha de peregrinar per multitud d’editorials fins aconseguir (això si ets afortunat) que algú s’hi fixi i aposti pel teu llibre. Roso reconeix que va rebre més d’una oferta per publicar Aguacero, el seu primer llibre que, entre d’altres, va estar nominat com a Millor Novel·la Negra en castellà a València Negra 2017.

Tot just aquest mes de febrer, Roso ha publicat el segon llibre de la sèrie, que és novetat de gènere negre a la Joan Oliva: Primavera cruel.

Els llibres poden llegir-se separadament, ja que les trames comencen i acaben en cada novel·la, però totes dues tenen el mateix personatge central, que serà l’encarregat de la investigació: l’inspector de policia de la Brigada d’Investigació Criminal Ernesto Trevejo. I una mateix moment històric en què tenen lloc tots els esdeveniments: els anys cinquanta del segle passat, una època a mig camí entre els foscos anys quaranta i la negror de la postguerra i l’obertura de la darrera època del franquisme. I és que Ernesto Trevejo, de trenta quatre anys, forma part de la policia del règim, tot i que no és franquista per convicció, ho és perquè és el que toca.

portada_Primavera Cruel_rodonaPrimeres pàgines.

logo blog genere negre_AMB LLETRESA Aguacero, el seu primer cas, Ernesto Trevejo serà enviat des de Madrid a un petit poble fictici, Las Angustias, per ajudar en la investigació del brutal assassinat de dos guàrdies civils. Allà hi trobarà el que serà el seu company d’investigació, el jove guàrdia civil Aparecido Gutiérrez. En un primer moment, van ser detinguts els sospitosos habituals, però quan posteriorment són també assassinats, amb les armes dels guàrdies civils morts, l’alcalde i la seva dona, la investigació pren un altre aire.

A Primavera cruel, el segon llibre de la sèrie, la història comença amb l’aparició d’un cos a El Pardo, molt a prop de la residència de Franco. L’inspector haurà d’investigar els baixos fons en què es mou l’oposició clandestina del règim i tractar amb confidents i policies torturadors.

Luis Roso va estudiar Filologia Hispànica a la Universitat de Salamanca i Filologia Anglesa a l’Autònoma de Barcelona. També té un Màster de Literatura Espanyola i Hispanoamericana. Actualment, és professor de literatura en un institut de Madrid.

Llibres

  • Primavera cruel
  • Biblioteca Joan Oliva i Milà.

    Logo Generalitat

    Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

    Deixa un comentari