Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

El rostro de la maldad, de Julián Sánchez

El rostro de la maldad. Julián SánchezJulián Sánchez va néixer a Barcelona el 1966 i viu a Sant Sebastià des del 1993. Tota la seva vida ha girat al voltant de dues passions fonamentals: la literatura i el bàsquet.

En el pla esportiu va arribar a desenvolupar la seva activitat a nivell professional participant com a àrbitre durant cinc temporades a la Lliga ACB. Encara avui segueix vinculat al món de l’esport com a responsable tècnic i formador.

Quant a la literatura, es declara lector apassionat, eclèctic i compulsiu. I aquesta mateixa passió, varietat i intensitat és la que intenta transmetre en totes les seves obres.

El rostro de la maldad, és el segon títol de la sèrie de novel·les policíaques protagonitzades per l’inspector David Ossa, un policia fosc i melancòlic amb un peculiar do sobrenatural per olorar la mort i introduir-se en la ment dels malvats, que al mateix temps apareix com una mena de maledicció que marca la seva vida. Només el seu cap i el seu company coneix el do de David, així que l’arribada d’una nova cap provocarà una situació, en principi, complicada per al protagonista.

La investigació d’una sèrie de robatoris impossibles que continua amb una sèrie de desgraciats accidents de artificiers, submergirà a l’inspector David Ossa en una investigació que es convertirà en la seva cacera més complexa de la seva carrera, posant en perill la seva pròpia vida, en un escenari completament fora del comú: la Barcelona subterrània …

Caldrà remuntar-se al dia 29 de febrer de 2008 per descobrir l’origen de la història. Un avís de bomba als Grans Magatzems de Barcelona posa en marxa el protocol d’emergència, amb menys d’una hora per posar fora de perill prop de cinc mil persones. El lloc es converteix en un infern, mentre l’inspector i artificier Alejandro Martín, que es troba fora de servei i passejant prop del lloc, s’ofereix per coordinar els seus des de l’interior.

Alejandro es lliurarà al màxim i es sacrificarà per salvar vides, però serà víctima d’una traïció per la que estarà a punt de perdre la vida. Pateix greus ferides i perd la memòria. Quan la recupera recorda que un dels seus companys va deixar que es precipités a les flames i que els altres que es trobaven allà presents no van fer res per impedir-ho.

Martín acaba sent donant per mort després de l’incendi de l’hospital on es recuperava, circumstància que aprofitarà per posar el seu únic objectiu: descobrir la identitat d’aquells que van intentar matar-lo i dur a terme el seu pla de venjança.

El ritme de la novel·la és frenètic i els protagonistes ens aniran mostrant les seves diferents cares mentre es van desvetllant històries del passat que han marcat els esdeveniments del present. Per sobre de tots, destaca David Ossa, amb la seva personalitat malenconiosa, complexa i fosca, que intenta trobar la felicitat, al mateix temps d’atrapar l’esmunyedís assassí.

Llibres

 • El anticuario
 • La voz de los muertos
 • El rostro de la maldad
 • Biblioteca Joan Oliva i Milà.

  1 Comentari fins ara

  1. julian divendres 13 de juliol de 2012 - 10:19 h

   Bon dia! estic molt contente de veure el resum de la meva novel.la a la vostra web. Perdoneu si faig faltes d’ortografia, pero fa molt de temps que no visc a catalunya y el meu catala s’en va arrovellan a poc a poc.

   Gràcies pel vostre treball.

   julian sanchez

  Deixa un comentari