Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

Benvinguts a Españistan

Còmic recomanatBenvinguts al país amb el millor sistema educatiu de tot Àfrica. El país de les hipoteques creixents i els sous minvants, una democràcia jove que el mateix et patenta el pal de fregar que et planta un adossat sobre una fossa comuna per allò de tancar velles ferides.

Benvinguts al país amb els directius més ben pagats d’Europa i la taxa de per més alta del món lliure. El país on el 65% dels diners circula en bitllets de 500, la nació de nacions amb més idiomes, balls regionals i cocaïna per habitant del planeta.

La capital mundial del currículum vitae, el neó en els baixos i l’anglès nivell mitjà, orgullosos inventors de la hipoteca a cinquanta anys i el mini pis cucut però asfixiant …José. A. Pérez.

D’aquesta forma tan directa comença el còmic Españistan d’Aleix Saló que ens presenta la història d’un espanyol que, en el seu afany per desfer-se de la hipoteca, haurà de recórrer el Regne de Españistán per enfrontar-se amb tots i cada un dels malandrins, menjaciris i soplagaites que el poblen, donant lloc a un relat ple de tòpics, tacs i faltes d’ortografia, aturats, mileuristes, pensionistes, funcionaris, bisbes, societat general d’autors i editors, telebrossa, endolls i suborns de tot tipus.

Saló, a més de tenir un fi sentit l’humor és un gran divulgador de conceptes econòmics i polítics. En el seu darrer llibre Simiocracia. Crónica de una resaca empresarial torna a desemmascarar les contradiccions del sistema i, per descomptat, les contradiccions de la mentalitat dels dirigents, encara que aquesta vegada posant el punt de mira sobre els responsables del desgavell: banquers, empresaris i polítics, així com les conseqüències que aquesta combinació de factors comportaran a la malmesa i ranquejant classe mitjana.

Españistan es va convertir en un èxit sorpresa de vendes arran de la difusió massiva que va arribar amb un curt animat del mateix títol que l’autor va realitzar per promocionar el còmic que podem veure a continuació, i que també tenim disponible aquesta setmana com a novetat a la biblioteca.

Biblioteca Joan Oliva i Milà.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari