Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

La hija del pantano. Karen Dionne

Si te dijera el nombre de mi madre, lo reconocerías enseguida. Mi madre era famosa, aunque nunca quiso serlo. La suya no era la clase de fama que alguien querría tener. Jaycee Dugard, Amanda Berry, Elizabeth Smart… ese tipo de fama, aunque mi madre no fuera ninguna de ellas.
Reconocerías el nombre de mi madre si te lo dijera y entonces preguntarías… solo un instante, pues aquellos años en los que la gente se preocupaba por mi madre ya son cosa del pasado, como ella… ¿Dónde está ahora? ¿Y no tuvo una hija en la época en la que estuvo desaparecida? ¿Y qué pasó con la niña?’

 
 
la hija del pantano Helena, la protagonista, té tot el que es mereix: un bon marit, dues filles, un negoci… Tot el que pot desitjar. Però se n’adona que oblidar-se del seu passat no és fàcil. I això esdevé en el moment que un reclús s’escapa d’una presó propera on viu. Helena té un secret: és el resultat d’un rapte. El seu pare va segrestar la seva mare quan aquesta era adolescent i la mantingué en una remota cabanya als pantans de la Península Superior de Michigan, als Grans Llacs. Sense electricitat, sense calefacció, sense aigua corrent. Helena, nascuda dos anys després del segrest, adorava la seva infantesa. Malgrat el comportament, algunes vegades brutal, del seu pare, també l’estimava… fins que va descobrir com podia ser de salvatge una persona. Vint anys després, ella ha enterrat el seu passat tan profundament que ni tan sols el seu marit sap la veritat. Però ara el seu pare ha matat dos guàrdies i ha desaparegut en un pantà que coneix millor que ningú. Només hi ha una persona que el pot trobar…

 
Karen Dionne Karen Dionne és l’autora de ‘La hija del pantano‘ i de tres novel·les més: Freezing Point (2008), Boiling Point (2011) i The Killing: Uncommon Denominator (2014).
És cofundadora de la comunitat d’escriptors a internet Backspace i organitza El retiro d’escriptors a Salt Cay. Fotografia la natura i viu amb el seu marit al nord de Detroit. L’any 1974, ella i el seu marit es van traslladar a viure a la Península Superior, a la regió dels Grans Llacs, quan la seva filla tenia sis setmanes. El seu contacte amb la natura salvatge i l’experiència viscuda han estat els ingredients per escriure aquesta història tan emocionant.
 
 

 
Llibres Els llibres a les biblioteques VNG.
 
Biblioteca Joan Oliva i Milà.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari