Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

Els Jocs de la Fam

Katniss EverdeenLa primera adaptació al cinema del gran éxit literari Els Jocs de la Fam de Suzanne Collins s’ha estrenat als Estats Units amb un éxit aclaparador d’espectadors. Es tracta d’una trama juvenil sobre una lluita a mort dels joves en una futura societat opresiva, interpretada en els seu paper principal, el de Katniss Everdeen, per Jennifer Lawrence com a una adolescent que lluita en un combat a mort televisat obligada per les regles dels tirans del Capitoli, convertint-se un un fil d’esperança per la llibertat contra el govern autoritari que els està oprimint els dotze districtes que divideixen Panem, on tothom viu oprimit per no poder sortir dels seus limits, però Katniss Everdeen gosa desafiar les normes per aconseguir la supervivència de tots plegats.

Katniss Everdeen i Gale HawthorneEn l’elecció dels tributs per als Jocs de la Fam s’ofereix voluntària per salvar la seva germana de dotze anys d’una mort segura; ella i el seu company de districte, Peeta Mellark, s’aventuren a un estadi, on podrien morir en segons: cada distracció és una invitació a la mort.
Però tot canvia quan Peeta i Katniss es veuen obligats a fingir un amor per diversió del Capitoli, però en un acte per quedar dos supervivents, es veuen vistos com icones dels rebels.

L’escriptora Suzanne Collins havia exercit com a guionista televisiva, i també va publicar anteriorment al seu gran éxit, Les cròniques de les Terres baixes, pero va ser posteriorment que va aconseguir la fama amb Els jocs de la fam, que es va publicar a l’any 2008. El llibre inicia una trilogia que l’autora va completar amb En flames, i L’ocell de la revolta a l’any 2010.

La trilogia dels Jocs de la Fam

La pròpia autora va tenir la idea central mentre feia zapping veient la televisió i barrejar accidentalment les imatges d’un conflicte bèl·lic amb un reality show, el que li va donar peu a inventar un joc de supervivència brutal que se segueix per televisió. En aquesta obra també s’han pres elements de la mitologia grega, i en concret de la història de Teseu, amb similituds evidents entre la seva obra i Battle Royale, la novel·la de Koushun Takami.

El divendres, 20 d’abril, s’estrena una adaptació cinematogràfica, co-escrita i co-produïda per la mateixa autora del llibre i dirigida per Gary Ross. La pel·lícula està protagonitzada per Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson com Peeta i Liam Hemsworth com Gale. Estem preparats per jugar?…

The Hunger Games

Llibres

  • Els jocs de la fam
  • En flames
  • L’Ocell de la Revolta
  • Biblioteca Joan Oliva i Milà.

    Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

    Deixa un comentari