Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

La llamada de un extraño, de Rafael Alcalde

La llamada de un extraño. Rafael AlcaldeNascut a Barcelona 1961, Rafael Alcalde és Llicenciat en Filosofia i doctor en Economia. Actualment exerceix de professor de batxillerat a Vilafranca del Penedès i, fins el moment, ha publicat dues novel·les: B.T. (A la merda), amb la qual va guanyar el XI Premi de Narrativa “Alfonso VIII”, i Diari ancià, Premi de Novel·la Mario Vargas Llosa 2010.

Aquest any ha estat guardonat amb el Premi internacional de novel·la negra L’H Confidencial amb La llamada de un extraño, que Rafael Alcalde va presentar amb el títol provisional de ¿Te suena un tal López?, ambientada a l’Espanya actual. La llamada de un extraño ha estat presentada el 24 de març a la Biblioteca la Bòbila de l’Hospitalet, en la mateixa cerimonia de lliurament del premi a l’autor.

El jurat del premi va destacar de la novel·la guanyadora d’aquesta sisena edició la reflexió sobre la condició humana i la desaparició de la intimitat en una societat en la qual les noves tecnologies estan al servei de la comunicació i de la seguretat i va subratllar l’agilitat del text, absolutament dialogat, que progressa fins submergir-nos en un thriller de conseqüències apocalíptiques. La llamada de un extraño et pot sorprendre. Si aquest estrany sembla conèixer-te millor que tu a tu mateix, pot arribar a inquietar-te.

Si l’estrany et truca a tu i als teus, pot desconcertar-te. Si no pots evitar les seves trucades, et desesperaràs. Si aquest estrany està disposat a recompensar-te, et pots aficionar. I si decideix castigar-te, serà massa tard per rectificar, si és que alguna vegada vas poder rectificar.

Una novel·la negra amb un dolent cortès i misantrop, i uns bons corrents i atrapats. Una novel·la negra formalment atrevida: dialogada; literalment dialogada. Ni una descripció, ni una acotació, ni un narrador. Els protagonistes, tots els protagonistes, estan desemparats.

Resa perquè no et truqui un estrany.

Llibres

  • La llamada de un extraño
  • Biblioteca Joan Oliva i Milà.

    Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

    Deixa un comentari