Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

Un passeig per la història

“No sabem com comença la nostra història, ni tampoc sabrem com acaba. Es desenvolupa en un planeta que gira entre molts altres en un univers il·limitat…”

portada novetat mes infantilAixí comença la novetat del mes de la sala infantil que us presentem avui, un àlbum informatiu sobre història universal adreçat a infants a partir de vuit anys que ha merescut el Premi Sorcières 2015, atorgat pels llibreters i bibliotecaris francesos. L’autoria del llibre la comparteixen Yvan Pommaux i Christophe Ylla-Somers, pel que fa al text, i aquest darrer també n’ha realitzat les il·lustracions.

L’originalitat d’aquest àlbum radica en el punt de vista del que està escrit, ja que conta la història, no pas de reis i reines, cabdills, presidents i grans celebritats, sinó la dels homes i dones i nens que han poblat la terra. Ens mostra aquesta història cronològicament i sense destacar ni afavorir cap personatge o país. Les il·lustracions, realistes, i a doble página, enriqueixen el text aportant un munt d’informació sobre l’aspecte físic de les persones, la cultura i la geografia de cada civilització. A mesura que avancem les pàgines ens endinsem en l’evolució de l’home, el seu progrés, les construccions, els invents, les seves lluites…. Al final, els autors plantegen una pregunta als lectors: “Quins esdeveniments caracteritzaran el nostre temps als ulls del futurs historiadors?” La conquesta de l’espai? L’energia nuclear? La informàtica? La robòtica?” Qui ho sap?

Sens dubte és un d’aquells àlbums d’intenció divulgativa on l’entreteniment mentre es fa un passeig per la història està del tot garantit.

BONA LECTURA!

Llibres

Biblioteca Joan Oliva i Milà.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari