Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

Oscar 2012: El árbol de la vida

The Tree of LifeTítol original: The Tree of Life
 
Any de producció: 2011
Gènere: Drama
Director: Terrence Malick
Guió: Terrence Malick

Intèrprets: Brad Pitt (Sr O’Brien ), Sean Penn (Jack), Jessica Chastain (Sra. O’Brien), Fiona Shaw (àvia), Irene Bedard (missatgera), Hunter McCracken (Jack jove), Laramie Eppler (RL), Tye Sheridan (Steve)
 

  3 Nominacions:

 • Millor pel·lícula
 • Millor director: Terrence Malick
 • Millor fotografia
 • Millor so
 •  

  El árbol de la vida, l’últim treball del director de cinema de culte americà, Terrence Malick, és un cant a la vida, que busca respostes a les preguntes més inquietants, personals i humanes, a través d’un calidoscopi de l’íntim i el còsmic, que va de les emocions més descarnades d’una família d’un petit poble de Texas, als límits infinits de l’espai i del temps. De la pèrdua d’innocència d’un nen, als encontres i desencontres transformadors d’un home, i ho fa amb esglaiament, sorpresa i transcendència.

  Decepcions i esperances seran el teló de fons d’un film que sembla disposat a transmetre un missatge d’amor a través de reflexions sobre la vida i la mort. El film també narra el començament de l’univers fins a la seva destrucció final.

  La cinta és una història impressionista d’una família del medi-Oest americà en els anys cinquanta, protagonitzada per Brad Pitt, Sean Penn i Jessica Chastain, que segueix el transcurs vital del fill gran, Jack O’Brien, al llarg de la pèrdua de la seva innocència i el dolorós ingrés al món dels adults.

  El árbol de la vida

  Mentre Jack veu la figura de la seva mare, bella, innocent i amorosa, com a símbol d’amor i tendresa, el seu pare representa un home que pretén inculcar valors, però amb mà dura, preparant els seus fills per a la lluita per a la supervivència. Quan la malaltia i la mort es facin presents en la seva vida, el Jack adult deixarà enrere la felicitat de la seva infància per transformar-se un ànima perduda perdut en el món modern i carregat de reflexions que inclouran, entre moltes altres qüestions, el perdó cap al seu pare.

  El árbol de la vida és una odissea al lloc més recòndit de l’existència humana. De l’inici de la forma de vida-Big Bang, els dinosaures i la seva extinció, i una nova alba-, a la fi dels temps, tot això enllaçat de manera excel · lent amb els sentiments de la síntesi humana: amor, odi, felicitat, tristesa … Una amalgama de l’espiritual i el còsmic. Un record del nostre pas pel món ple de moments eterns, feliços i dolorosos. No és un film de respostes, sinó de preguntes: Per què estem aquí? Cap a on ens dirigim? Quant de temps ens queda?

  DVD

 • Terrence Malick a la Biblioteca
 • Biblioteca Joan Oliva i Milà.

  Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

  Deixa un comentari