Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

Uñas y dientes, d’Ian Rankin

Uñas y dientes. Ian RankinIan Rankin, nascut l’any 1960 a Cardenden, Escòcia, va cursar els seus primers estudis al seu poble natal i més tard va ampliar a la universitat d’Edimburg. A la universitat, es va allunyar de la poesia per dedicar-se al relat breu.

Amb aquest gènere va obtenir diversos premis literaris, i un d’aquests relats va acabar per transformar-se en la seva primera novel·la.

Va escriure les seves tres primeres novel·les quan estudiava per llicenciar-se en Literatura Anglesa. La tercera d’elles, Knots and Crosses, va ser la que va donar vida al inspector Rebus.

El primer llibre protagonitzat per l’inspector Rebus pretenia ser una història independent, i va experimentar amb altres gèneres (el terror, l’espionatge, etc.) Fins que algú li va preguntar què havia estat de l’inspector Rebus. Va decidir llavors ressuscitar al seu detectiu i crear una nova i exitosa aventura per a ell, i una altra …, i una altra més …

En l’actualitat, reparteix el seu temps entre Edimburg, Londres i França, està casat i té dos fills.

Uñas y dientes és la tercera de la prolífica saga protagonitzada per l’inspector John Rebus. En aquesta ocasió, Rebus ha enginyar-se-les per detenir un assassí en sèrie que és retratat pels mitjans de comunicació com el nou Jack l’esbudellador, un maníac que després de cada assassinat, arrenca i ingereix una part del cos de la seva víctima.

El nou monstre de l’East End de Londres és objecte de tota l’atenció dels mitjans, que l’han anomenat Wolfman a causa de que la seva primera víctima ha estat trobada en Wolf Street. Scotland Yard demana ajuda al l’inspector Rebus, expert en crims macabres, cosa que l’inspector George Flight veurà com una interferència innecessària i molesta. Si vol resoldre el cas, Rebus haurà de lidiar no només amb el esquiu assassí, sinó també amb el seu hostil col·lega londinenc i amb la presència d’una atractiva psicòloga que desperta els instints més incontrolables.

Ian Rankin torna a esglaiar als lectors amb una terrorífica història carregada d’intriga i versemblança.

Llibres

 • Aguas turbulentas
 • Asuntos internos
 • Blak and blue
 • Nombrar a los muertos
 • Puertas abiertas
 • Resurrección
 • Uñas y dientes

  Biblioteca Joan Oliva i Milà.

 • Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

  Deixa un comentari