Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

Alumblatt

Johannes BrahmsVa estar amagada més de segle i mig després de la seva composició, però ara ha sortit a la llum aquesta breu partitura inèdita de Johannes Brahms de dos minuts de duració. No es massa, és cert, per el valor històric de la descoberta és indiscutible. S’ ha definit per la BBC com una peça petita però perfectament construída i realitzada pel seu compositor quant comptava amb l’edat de vint anys, concretament a l’any 1853.

Johannes Brahms va crear amb sis anys la seva pròpia forma d’escriure la música per aconseguir les seves melodies escrites sobre el paper. A l’edat de set anys va comença a estudiar piano i va realitzar el seu primer concert privat només tres anys més tard. Ja en edat adulta, Brahms es va instal·lar amb caràcter definitiu a Viena, on es va dedicar per complet a la composició. Durant gairebé trenta anys va compondre obres musicals que han arribat a formar part del repertori essencial de la música clàssica romàntica, i que ja durant la seva vida van ser acollides molt favorablement, de manera que va ser considerat un dels grans compositors de la seva època.

Alumblatt es va trobar per casualitat a la biblioteca de la Universitat de Princeton, on el director britànic d’orquestra Chistopher Hogwood la va trobar a dins d’un llibre d’un altre compositor alemany. Tot s’ha preparat per aconseguir la màxima audiència i expectació per fer una difusió comparable a la vàlua del document descobert. El dissabte, 21 de gener, a les dotze del migdia, es podrà gaudir amb una nova peça de Brahms quan ningú ho creia possible. L’afortunat que s’encarregarà de fer sonar la música serà el pianista húngar András Schiff.

Biblioteca Joan Oliva i Milà.

.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari