Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

El turista desnudo, de Lawrence Osborne

turistnudeL’escriptor britànic Lawrence Osborne va buscar un lloc que no hagués estat ofert encara per una agència de viatges, i ho va viure per explicar la seva experiència en El turista desnudo, un assaig sobre l’intent de buscar un lloc del món que no hagi estat encara colonitzat per les agències de viatges. Finalment va trobar la seva destinació en la jungla de Papua Nova Guinea, Però abams va decidir fer un pas més en la seva experiència, alhora d’arribar-hi, faria una sèrie de parades per algunes de les ciutats més turístiques d’Àsia com Dubai, Bali, o Bangkok. L’escriptor viatger realitza una narració amb una aclaparadora bateria de recursos que van des de l’humor a l’erudició, passant per la reflexió, en una barreja de periodisme i divulgació que atraparà al lector. Al mateix temps que explica les seves tribulacions en primera persona, il·lustra amb detalls de la història de l’art de viatjar,a través d’exemples que demostren la seva perícia interactuant amb l’entorn que va descobrint.
 
losborneTot i saber que per molt lluny que un vagi sempre hi haurà un tour operator esperant-ho, busca un lloc allunyat de la civilització a l’illa de Papua Nova Guinea, començant per una de les destinacions més contaminats de la Terra, com és Dubai, després les illes Andaman, semi derruïdes pel tsunami i en procés de reconstrucció com les noves Maldives, també Tailàndia, vista com una enorme ciutat de la salut i del fitness, per a concloure en una immensa illa entre cels verds, rius vermells i volcans en erupció, on Lawrence Osborne es trobarà nu i feliç enmig d’una orgia tribal, no sense abans haver sabut transmetre al lector la seva irresistible mania de viatjar a tot arreu, en un món que ‘està transformant en una terrible caricatura de les pròpies fantasies del viatger. L’autor persegueix la recerca d’un viatge original constatant que el desig de viatjar segueix intacte però l’objecte d’aquest desig ha deixat d’existir.

Des que he estat en països hostils, ja no em sento foraster en cap. Ja no vaig a l’estranger. ¡Això és un vestigi de l’època de les diligències! Com a molt, pot ser que vagi a un lloc nou. I allà veig el que ja havia intuït. Però no puc informar al respecte; únicament puc dir com va ser l’experiència per a mi. Lawrence Osborne.

Es tracta d’un llibre inèdit en Xarxa de Biblioteques de la Diputació de Barcelona. Demaneu-lo en préstec

¿Ha matado el turismo low cost a la literatura de Viajes?

Llibres

El turista desnudo

Biblioteca Joan Oliva i Milà.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari