Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

El millor de 2011: Tu de Charles Benoit

Charles BenoitUn altre èxit inesperat en aquest any 2011 que està a punt d’esgotar-se es pot trobar en l’argument d’aquesta novel·la que ens apropa un paisatge realista i profund de la vida a l’adolescència a través de la existència difícil d’un noi superficialment convencional i que apropa als lectors que han iniciat la maduresa a recordar els seus anys de joventut.

Charles Benoit narra la baixada als inferns de Kyle, que ha anat deixant de banda les bones costums d’un dels millors estudiants en la seva escola secundària, acaba per estudiar en un institut de segona fila, lluny d’amics de la seva infància en un cercle viciós en què cada mala decisió arrossega un probable final espantós.

Llibre recomanatPerquè el que realment passa a Kyle és l’avorriment de tot el seu al voltant, els pares que no deixar de repetir el mateix consell de cada dia, l’institut absurd que premia l’estupidesa en lloc de la intel·ligència i els seus amics, que a la primera oportunitat el deixen de banda.

L’única que li produeix benestar és Ashley a la que vol demanar per sortir sempre en una propera ocasió. Però tot s’embolica quan Zack, un altre inadaptat que ha estat expulsat d’altres instituts i què, sense saber per què, l’ajudarà a sortir de diverses situacions comprometedores.

L’encant que es pot trobar en aquesta novel·la té molt a veure amb la història comuna d’un jove qualsevol, i no és sorprenent llavors, que molts adolescents s’han pogut identificar amb la narració que s’explica, sense tenir la possibilitat de trencar amb la lectura que es desenvoluparà de forma trepidant, provocant una dependència que farà que no es pugui deixar fins conèixer el seu desenllaç.

Charles Benoit ha destacat tant en el seu treball d’intriga i misteri, amb Relative Danger on va ser nominat per un Premi Edgar, com per la seva novel·la per a adults joves que recomanem com una de les revelacions d’aquest any 2011.

Llibres

  • Tu
  • Biblioteca Joan Oliva i Milà.

    Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

    Deixa un comentari