Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

El millor de 2011: El ejército furioso

El ejército furioso. Fred VargasL’Exèrcit Furiós és el títol del darrer llibre de Fred Vargas, considerada la reina de la novel·la negra francesa. L’autora ha venut 500.000 exemplars a França i ha estat reconegut com un dels millors llibres de 2011.
En aquesta novel·la, Vargas, que té en el seu haver més de sis milions d’exemplars venuts de tota la seva obra al món, porta al infal·lible comissari Adamsberg a enfrontar-se a una terrorífica llegenda medieval normanda, la de l’Exèrcit Furiós: una horda de cavallers morts vivents que recorren els boscos prenent-se la justícia pel seu compte.

Una senyora menuda, procedent de Normandia, espera a Adamsberg a la vorera. No estan citats, però ella no vol parlar amb ningú més que amb ell. Una nit la seva filla va veure a l’Exèrcit Furiós. Assassins, lladres, tots aquells que no tenen la consciència tranquil·la se senten amenaçats. Aquesta vella llegenda serà el senyal de partida per a una sèrie d’assassinats que es produiran.

Tot i que el cas ocorre lluny de la seva circumscripció, Adamsberg accepta anar a investigar a aquest poble terroritzat per la superstició i els rumors. Ajudat per la gendarmeria local, pel seu fill Zerka i pels seus col · laboradors habituals, tractarà de protegir del seu macabre destí a les víctimes de l’Exèrcit Furiós.

Aquest llibre ha rebut molt bones crítiques. Va dir d’ell la revista Rolling Stone: “Crims complicats, atractius personatges i una forma única de teixir les seves històries. Vargas barreja amb mestria la trama principal amb trames secundàries, diàlegs i descripcions, cultura i humor. Què més podem dir? ¡Llegiu-lo!.

Fred Vargas va néixer a París el 1957. Va estudiar Història i Arqueologia i ha publicat una sèrie de novel·les policíaques-L ‘home dels cercles blaus, Que s’aixequin els morts i Fuig ràpid, vés lluny, entre d’altres-que han obtingut un gran èxit de crítica i públic.

Altres llibres de l’autora són L’home del revés, Un lloc incert, La tercera verge, Sota els vents de Neptú, L’home dels cercles blaus, Fuig ràpid, vés lluny, Els que van a morir et saluden, Que es rellevants els morts, Més enllà, a la dreta i Sense llar ni lloc.

  • El enigma Fred Vargas
  • Fred Vargas ha vuelto a hacerlo
  • Biblioteca Joan Oliva i Milà.

    Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

    Deixa un comentari