Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

La cocina de las legumbres – Fundación Alícia

9788408161851 Una de les novetats d’aquesta setmana és el llibre ‘La cocina de las legumbres’ de la Fundación Alícia. Ens introdueix en el món dels llegums, de com cuinar-los i de la importància que tenen per a la salut de les persones. Els nutricionistes consideren que serà el superaliment del futur.

En el pròleg, José María Ordovás, diu: ‘Els llegums són una gran font de proteïnes, les quals són molt necessàries per al desenvolupament i per al manteniment del nostre organisme, cosa que ja sabien els nostres avantpassats durant la revolució agrícola de fa més de deu mil anys. Tanmateix, ho hem oblidat als països més desenvolupats, on hem escollit les proteïnes que provenen dels animals…
Més recentment, la investigació científica ens ha revelat que els llegums a més de ser una font de proteïnes i de calories també contribueixen a la nostra salut de manera indirecta como a font de fibra i que actuen de prebiòtics, cosa per la qual alimenten aquelles bactèries intestinals que són essencials per al nostre benestar físic i mental.’

El llibre comença amb una descripció del que són i la varietat de llegums: cigrons, pèsols, faves, fesols, llenties, soja, garrofa, cacauet, alfals, entre d’altres.
 

cigrons faves fesols garrofa índex lenteja-pardina-2-628x471 soja pèsols 1 alfals

 
Per seguir amb les característiques de com les podem trobar: seques, fresques, en conserva… I en quins països en cultiven? I tot seguit dues-centes receptes que us sorprendran, entre les quals, amanides, hamburgueses, mandonguilles, pa, rebosteria, postres, pasta, com farciment, en batuts, salses, cremes…
 
Les raons per les quals els llegums són bons per a la salut:
- Ajuden a mantenir el pes
- Ajuden a prevenir la diabetis
- Milloren la salut cardiovascular
- Promouen una bona salut intestinal
- Són imprescindibles en l’alimentació de les persones grans
- I són aptes per a totes les butxaques i gustos
 
En el vídeo que segueix podreu veure com Eguzquiñe Peña, cuinera de la Fundación Alícia, i Freya Sentmartí cuinen diferents receptes amb verdures i llegums.
 

 
Llibres Trobareu el llibre a les biblioteques vng
 
 
Biblioteca Joan Oliva i Mila.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari