Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

La pareja de al lado. Shari Lapena

la pareja de al lado_shari lapenaLa pareja de al lado està cridada a convertir-se en un fenomen editorial, com el que va ser fa relativament poc La chica del tren. Escrita per Shari Lapena, la novel·la La pareja de al lado és un exemple de thriller psicològic, del que ara coneixem com a domestic noir.

El subgènere del domestic noir, encabit dins del fortíssim moviment de gènere negre que, any rere any, no fa més que guanyar seguidors no és pas nou, tot i que ara se li ha posat aquesta etiqueta. Ens referim a llibres en què les trames de misteri tenen lloc en ambients i a persones completament normals. Històries que li poden passar a qualsevol i en les quals el pitjor està tot just al nostre costat. Gent corrent que amaga secrets, aparences que enganyen, mares que poden ser les culpables…en definitiva, novel·la negra fonamentalment psicològica que té lloc en la nostra vida quotidiana. D’una anys cap aquí, han estat diverses les novetats editorials de domestic noir: Perdida, de Gillian Flynn; Encuéntrame, de Gilly MacMillan; La viuda, de Fiona Barton i La chica del tren, de Paula Hawkins en són alguns exemples.

la pareja de al lado_rodonaPrimeres pàgines.

logo blog genere negre_AMB LLETRESLa pareja de al lado arrenca amb una situació ben habitual. Anne i Marco van a sopar a casa dels seus veïns, la Cynthia i en Graham, però, això sí, la veïna s’estima més que no portin el seu nadó, de només sis mesos. Tot estava organitzat, però, en l’últim moment la cangur no pot fer-se’n càrrec de la Cora, que es com es diu la criatura. Què pot passar? Totes dues parelles vuen paret amb paret i la Cynthia i en Graham van a casa dels veïns amb un vigilanadons que els permet sentir tot el que passa a l’habitació de la Cora i, a més a més, cada mitja hora un dels dos hi anirà a fer una ullada. No havia de passar res, però sí que passa. Quan la parella torna a casa, la nena ha desaparegut i, d’aquesta manera, el pitjor dels malsons d’uns pares es fa realitat.

La desaparició de la nena és el punt de partida d’una història que enganxa des del primer moment i en la qual, a mesura que avanci la història, aniran descobrint-se secrets i mentides dels pares, dels veïns, dels avis…

Shari Lapena (1960) havia treballat com a advocada i professora d’anglès fins que va decidir dedicar-se a l’escriptura. Fins ara, havia escrit un parell de llibres i La pareja de al lado és la seva estrena en el gènere negre.

Pàgina web de l’autora.

Llibres

  • La pareja de al lado
  • Biblioteca Joan Oliva i Milà.

    Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

    Deixa un comentari