Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

Un home cau, Jordi Basté i Marc Artigau.

un home cauUn home cau és el primer llibre de ficció del periodista Jordi Basté, actualment director i presentador d’El món de RAC1, escrit, però, a quatre mans amb el dramaturg Marc Artigau. Tots dos es van conèixer ara fa quatre anys i, de l’amistat sorgida aleshores, veu la llum ara Un home cau. La idea primera va ser explicar un mateix fet des de dos punts de vista diferents i, amb aquesta intenció, van repartir-se les dues trames principals del llibre. Cadascun escrivia la seva part i, posteriorment, les posaven en comú.

El personatge principal d’Un home cau és el detectiu privat Albert Martínez. Un vespre del mes de maig, tot sopant amb un antic company d’Universitat en un restaurant de la Barceloneta, l’Albert Martínez és testimoni de com dues persones semblen discutir mentre passegen per l’espigó de la Mar Bella. El detectiu aparta la mirada només un segon per adonar-se’n, després, que només en queda una de persona. Accident o assassinat? Aquest és el punt de partida de la novel·la. Què va passar aquell vespre a l’espigó?

un home cau_rodonaPrimeres pàgines.

logo blog genere negre_AMB LLETRESEn Jordi Basté ha estat el responsable de desenvolupar la investigació del detectiu Albert Martínez, mentre que en Marc Artigau va ser l’encarregat d’endinsar-se en els secrets de la família de la víctima: una família benestant de la ciutat comtal plena de secrets, en el si de la qual l’eutanàsia i el fraticidi hi estaran ben presents. I, com no, tots dos fils argumentals aniran confluint a mesura que avanci la història.

La gastronomia té un pes ben especial a Un home cau, novel·la que acaba sent una declaració d’amor cap a la ciutat de Barcelona. Els autors s’han “passejat” des de l’Eixample fins a Gràcia, passant per Sarrià i hi aniran descobrint nombrosos racons i un bon nombre de restaurant de la ciutat comtal. I Un home cau no només destil·la amor per la ciutat, sinó que també és un homenatge cap a autors consagrats, com ara Eduardo Mendoza i Vázquez Montalbán, convertint Barcelona en l’escenari d’una novel·la policíaca.

Jordi Basté i Marc Artigau presenten la seva novel·la:

Un home cau és la novetat de gènere negre d’aquesta setmana a la Joan Oliva. Ja podeu reservar-la!

Llibres

 • Un home cau
 • Biblioteca Joan Oliva i Milà.

  1 Comentari fins ara

  1. carmina diumenge 25 de juny de 2017 - 7:08 h

   voldria saber a quin passatge del nou testament fa referencia la lectura que li fa a l’Oriol la seva mare.

  Deixa un comentari