Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

El petit príncep multimèdia

El petit príncep i l’asteroide B612

El petit príncep, aquesta petita joia literària del segle XX plena de valors humanistes, en paraules d’Olivier D’Agay, el nebot segon d’Antoine de Saint-Exupéry, director de la gestió del llegat de l’escriptor i aviador francès, qui diu que tothom hauria de tenir-lo a la seva tauleta de nit o bé rellegir-lo cada deu anys, ja que el seu missatge mai s’esgota. Afegeix que és un llibre màgic, el més traduït al món, exactament a 257 llengües fins avui.

El petit príncepAra El petit príncep ha conquerit un nou planeta: la petita pantalla. Més de vuitanta països comencen a emetre una sèrie d’animació en 3D sobre el cèlebre personatge. El projecte ha durat tres anys i hi han treballat 450 persones. En aquesta adaptació, els autors han respectat els elements principals d’origen: la galàxia, els estels, l’asteroide B612, la Rosa, que reapareix amb rostre, la Serp i l’amic del protagonista, la Guineu, tot i que han estat retocats i adaptats a l’actualitat. Es tracta d’un petit príncep multimèdia per als nens del segle XXI, un nou personatge que no traeix el del seu primer creador.

La sèrie es projecta com una seqüela i transcorre en vint planetes que recorre el Petit Príncep, amb el seu inseparable amic la Guineu, en el seu camí de tornada des de la Terra al seu petit asteroide B612, on l’espera la Rosa, protegida sota una campanya de vidre.

Tot un seguit d’incursions espacials del petit príncep fora de l’asteroide B612: el veurem amb la seva característica capa blava plena d’estrelles, però també pilotant un biplà de la Primera Guerra Mundial amb el que travessa galàxies, enfrontant-se a monstres als que combatrà amb una espasa, o amb el seu acompanyant, la Guineu que apareix en el llibre de Saint-Exupéry però que en el dibuix animat serà el seu àlter ego còmic.

El nou rostre del petit príncepLa imatge del protagonista també ha estat modificada: més propera a l’adolescència que a la infantesa, els dibuixants s’han inspirat en les creacions màniga dels japonesos o en animacions de síntesi per ordinador com Shrek.

Molt aviat s’obrirà a internet en espanyol el lloc elprincipito.com, que ja existeix en francès i en anglès.

En 2013, coincidint amb el 70 aniversari de la publicació de l’obra als Estats Units, on Saint-Exupéry vivia llavors exiliat, estan previstes exposicions a Nova York, Japó i Brasil.

Un any després, el 2014, obrirà les seves portes a França un museu dedicat a l’autor. Serà al castell de Saint-Maurice-de-Rémens, on passava els estius en la seva infantesa, al nord de Lió, on va néixer el 29 de juny de 1900.

Llibres

  • El petit príncep
  • Còmics

  • El Petit príncep : basat en l’obra d’Antoine de Saint-Exupéry
  • Contes

  • El Petit príncep i el seu jardí : basat en l’obra d’Antoine de Saint-Exupéry

  • Biblioteca Joan Oliva i Milà.

    Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

    Deixa un comentari