Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

Los chicos que cayeron en la trampa

Los chicos que cayeron en la trampa. Jussi Adler-OlsenJussi Adler-Olsen va néixer el 2 d’agost de 1950 a Copenhaguen. Va estudiar Medicina, Sociologia, Història Política i Comunicació Audiovisual. Abans de començar a escriure el 1995, va realitzar treballs molt variats: redactor per a revistes i còmics, coordinador del moviment per la pau de Dinamarca, editor en cap d’una revista setmanal de televisió i president del consell d’administració de diferents consorcis empresarials. El seu hobby és restaurar cases antigues.

Gràcies a les novel·les protagonitzades per Carl Mørck, s’ha convertit en l’autor de novel·la negra més venut de Dinamarca. No és estrany, perquè aquesta sèrie Departament Q és absolutament irresistible per a qualsevol aficionat al thriller.

Es tracta d’una història terrible i molt propera a l’actualitat recent, amb uns personatges creïbles i complexos, i un sentit del ritme i de la tensió que mantenen el suspens fins al final.

Los chicos que cayeron en la trampa és la segona novel·la de la trilogia del Departament Q. Carl Mørck torna de les seves vacances a la Prefectura de Policia, només arribar al soterrani i obrir les portes de les oficines del Departament Q, veu al mig de la taula un grapat de gladiols que el seu ajudant Assad li ha col·locat entre els munts de voluminosos expedients que li fan sentir la imperiosa necessitat de tancar d’un cop de porta i sortir volant. Però li pica la curiositt l’expedient d’un cas aparentment resolt fa vint anys.

A finals dels anys noranta, la policia troba, en una casa d’estiueig al nord de Dinamarca, a dos germans adolescents brutalment assassinats. Han estat colpejats, torturats i violats sense compassió. La investigació policial apunta que els culpables poden trobar-se entre un grup de joves de bona família, fills de pares reeixits, rics, cultes. No obstant això, el cas es tanca molt aviat per falta de proves concloents fins que, pocs anys més tard, un dels sospitosos es lliura sense raó aparent i confessa el crim.

Al principi Mørck pensa que el cas hi és per error, però aviat s’adona que en la investigació original es van cometre moltes irregularitats. No serà aquesta l’única sorpresa que li espera. Llegiu-ne el Primer capítol…

Llibres

  • Departamento Q : la mujer que arañaba las paredes
  • Los chicos que cayeron en la trampa
  • Biblioteca Joan Oliva i Milà.

    Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

    Deixa un comentari