Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

El origen del mal

El origen del mal. Jean-Christophe GrangéJean-Christophe Grangé, nascut el 15 de juliol de 1961 à Boulogne-Billancourt, és llicenciat en Lletres, ha exercit com a redactor publicitari, i des de 1989 va exercir com a periodista i reporter recorrent tot el món per mitjans com Paris-Match, National Geographic, Sunday Times, i després va crear la seva pròpia agència de premsa. En aquests anys va guanyar dos premis importants en el món del periodisme: el Reuter i el World Press.

Des de 1994 s’ha dedicat a la novel·la, aconseguint grans èxits de venda amb els seus thrillers als quals dóna profunditat gràcies a les temàtiques d’actualitat que tracta en ells combinada amb un ritme trepidant. Diverses d’elles han estat portades a la gran pantalla: Els rius de color porpra i L’imperi dels llops.

A la seva nova novel·la El origen del mal, Wilhelm Goetz, d’origen alemany, era el director del cor infantil a la parròquia ortodoxa de la petita localitat francesa on vivia. Ara, el seu cos reposa inert al mig de L’església on ensenyava. El dolor que ha patit ha sigut tant intens que el seu cor ha deixat de bategar, però per què? Ningú és capaç de determinar les causes de la seva mort. L’única pista de què disposa la policia és una empremta trobada prop del cos. És l’empremta d’una petjada petita, molt petita …

Una investigació sembrada d’indicis inquietants que es submergeix en el costat més fosc de la ment humana, que gaudeix amb el dolor. El comandant retirat Karkan, d’origen armeni i membre de la parròquia on ha tingut lloc el succés, i el jove capità Volodine agafen les regnes del cas.

Però la investigació es complica quan el cas es relaciona amb les recents desaparicions de nens a la regió, tots ells membres d’algun cor infantil. D’aquesta manera se’ns presenta el tenebrós passat de Goetz: la seva afiliació nazi, la seva col·laboració amb l’antic règim militar xilè i el seu paper en els camps de tortura, on era conegut amb el sobrenom de “El director d’orquestra”.

La novel·la està formada per tres parts: L’assassí, Els botxins i La colònia. 83 capítols, dels quals en podeu llegir el primer: El origen del mal.

Llibres

  • La línea negra
  • El origen del mal
  • Biblioteca Joan Oliva i Milà.

    Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

    Deixa un comentari