Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

XXIV Semana Negra de Gijón

XXIV Semana Negra de GijónFins al 31 de juliol se celebra a Gijón la XXIV edició de la Setmana Negra.

Concebuda i dirigida des dels seus inicis per l’escriptor asturmexicà Paco Ignacio Taibo II, la Setmana Negra es va iniciar com un modest festival que reunia a escriptors policíacs i oferia més música i altres arts escèniques al públic. Al llarg d’aquests anys ha crescut fins a esdevenir un dels grans festivals pel gran nombre de convidats que convoca i la quantitat de visitants.

Inicialment va triar com la seva columna vertebral la literatura policíaca i va incorporar elements festius que tradicionalment havien estat associats a Astúries a les celebracions polític culturals com actes solidaris, concerts, fira del llibre, terrasses de bars, mercats interètnics i oferta gastronòmica.

Al llarg d’aquests anys va passar de 73 mil assistents en la seva primera edició a més d’un milió en les últimes, i d’una durada de set dies a 11. De 60 convidats a 250, i de 15 periodistes acreditats a més de 150, tornant-se un dels festivals més importants d’Europa i un centre de referència internacional.

Si no podeu assistir-hi, us podeu descarregar clicant A quemarropa el diari oficial de la Setmana Negra que es publica durant els dies que dura el festival.

Són 10 días de literatura, còmic, música, festa, lliure pensament i molt més. És la gran festa cultural de Gijón.

Biblioteca Joan Oliva i Milà.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari