Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

Dansalona 2011

Dansalona 2011Dansalona, és un esdeveniment cultural amb Barcelona i la dansa com a denominadors comuns, que respon a la voluntat de compartir experiències i emocions amb un llenguatge universal i plural com és la dansa. Va néixer l’any passat com a resposta a la necessitat de promoure la dansa i fer de Barcelona un epicentre d’aquest art universal.

L’objectiu d’aquest festival és consolidar Dansalona com un festival de dansa de referència a Barcelona, oferir una programació conjunta de dansa de qualitat, dinamitzar l’oferta d’espectacles durant els mesos d’estiu i atraure un turisme diferent, interessat en l’alta cultura en general i en la disciplina de la dansa en particular.

En aquest sentit, la segona edició del festival, que tindrà lloc des del 15 d’agost el 24 de setembre té com a premissa oferir una programació de qualitat, dinàmica, vibrant i oberta a tot tipus de públic i edats.

Seguint la mateixa línia artística de l’any passat, es combinaran esdeveniments tant l’aire lliure com a recintes tancats en un matexi marc de ritmes i estils de dansa diferents, com ara la contemporània, el flamenc, el claqué, balls del món, country i espectacles de dansa adreçats a públic familiar.

Actuacions

Se sumen al a iniciativa, per segon any consecutiu, les companyies de Trànsit Dansa, de Maria Rovira, i la de Mar Gómez, que aportaran tot un seguit d’espectacles singulars. També repeteix el Teatre Tantarantana, que s’afegeix a aquest projecte a través del seu VIII Cicle de Dansa i Teatre Físic: TANTAdansa i l’Almeria Teatre, de Víctor Álvaro, entre d’altres.

Teatre Lliure. Mercat de les Flors. MontjuichTanmateix, l’actual edició vol oferir un ventall d’activitats paral·leles i de nova creació. Així, el Mercat de les Flors i el Teatre Lliure presenten un projecte conjunt sota el denominador comú del cinema i la dansa a l’emblemàtica Plaça de Margarida Xirgu. Una altra nova proposta és ensenyars els espais dels creadors de dansa, en format d’Estudis Oberts, i crear un espai on es puguin mantenir xerrades entre els creadors i el públic.

Es tracta d’una programació artística estructurada a partir de la suma de complicitats de moltes entitats i pensada per a tots els públics, per a ciutadans de Barcelona i visitants d’arreu del món, en diferents espais de referència, i en els principals teatres de la ciutat.

No us ho perdeu!

Biblioteca Joan Oliva i Milà.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari