Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

El comisario Bordelli. Marco Vichi

vichi_bordelliFranco Bordelli és comissari a Florència durant als anys seixanta en la Itàlia mentre començava a governar el primer ministre Aldo Moro en un país que encara arrossegava com una llosa les conseqüències de la Segona Guerra Mundial, tant econòmiques com socials. Bordelli va ser comandant de la División de Infanteria Naval de San Marco durant la guerra contra els alemanys després de l’armistici amb els Aliats. L’any 1948 va treballar per Paloma Blanca, una organització que buscava nazis fugits de la justícia per executar les sentències pendents dels judicis de Nuremberg. Està solter, tot i que té una relació platònica amb una ex-prostituta que es diu Rosa. És un home malenconiós, que se sent gran i reviu sovint el seu passat com a soldat.

logo blog genere negre_AMB LLETRESCompassiu, odia les batudes, li semblen una feina inútil on només s’aconsegueix atrapar petits delinqüents, ja que molts d’ells són els seus amics, i el seu objectiu final es atrapar als autèntics criminals amb els quals es mostra implacable. Es tracta d’un personatge moderadament heterodox, en el que destaca la seva capacitat per aconseguir tenir uns amics més aviat poc recomanables tot i mantenir la seva condició de bona persona del que segurament ja no abunden massa, tot i que està situat en un temps a on no s’havia posat tan èmfasi en la doble moral de la societat.

Aquí podeu llegir el primer capítol cbordelli

A l’any 1963 la policia suporta la calor en una ciutat deserta per les vacances, però la banal rutina estiuenca es veu interrompuda per l’aparició del cos sense vida d’una acabalada dona a la seva vila del segle XVII. Les circumstàncies de la mort i l’autòpsia realitzada per Diotivede, el forense de confiança i amic de Bordelli, indueixen a pensar que es tracta d’un crim. El comissari, poc amant de les regles i més partidari de seguir el seu propi codi ètic, iniciarà una investigació, acompanyat del jove Piras, que aniran descobrint interessos ocults en algunes persones, que podien guanyar més amb la dona morta que amb vida, ja que la investigació a de travessar una població italiana que viu amb una enorme diferència entre les seves classes socials, ja que mentre uns poden portar unes vides dissolutes i despreocupades gràcies a una molt bona economia, altres han de recórrer a mètodes poc ortodoxos per sobreviure dignament.

Diccionario del género negro según Paco Camarasa

Biblioteca Joan Oliva i Milà.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari