Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

Aixequem les mans

vihAixequem les mans contra la prevenció. Aquest és el missatge d’enguany en el Dia Mundial del SIDA que es celebra aquest dijous, 1 de desembre. Aquesta campanya té l’objectiu d’explorar els diferents aspectes de la prevenció del virus de la immunodeficiència humana (VIH) i com afecten determinats grups com les adolescents i dones joves, així com també les poblacions clau i les persones que viuen amb el SIDA. Al mateix temps pretén sensibilitzar sobre la importància de la infecció per VIH, de les seves conseqüències i de la necessitat d’incrementar les mesures per frenar-la. És una oportunitat per demanar a les institucions, organitzacions, empreses i la ciutadania la seva implicació en les mesures de prevenció i control, així com en garantir l’accés al tractament i la no discriminació a les persones que viuen amb la malaltia. El problema persisteix quan en el darrers cinc anys la disminució de noves infeccions s’ha estancat produint-se un nou escenari que convida a multiplicar les prevencions.

surtdubtesEl virus del VIH infecta les cèl·lules del sistema immunitari, alterant o anul·lant la seva funció. La infecció produeix un deteriorament progressiu del sistema immunitari, amb la consegüent immunodeficiència. Es considera que el sistema immunitari és deficient quan deixa de poder complir la seva funció de lluita contra les infeccions i malalties. La definició pròpiament del Sida s’aplica als estadis més avançats de la infecció per VIH i es defineix per la presència d’alguna de les més de vint infeccions oportunistes o de càncers relacionats. El VIH es pot transmetre per les relacions sexuals vaginals, anals o orals amb una persona infectada, la transfusió de sang contaminada o l’ús compartit d’agulles, xeringues o altres instruments punxants. Així mateix, pot transmetre de la mare al fill durant l’embaràs, el part i la lactància. El SIDA segueix sent un dels més greus problemes de salut pública del món, especialment en els països subdesenvolupats i de precarietat econòmica.

L’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú realitzarà aquest mateix dijous a l’ambulatori Vilanova II CAP Jaume I la campanya Surt de dubtes, on es podrà realitzar una prova ràpida del VIH, gratuïta i confidencial. També hi haurà durant bona part del dia un Punt de Salut amb material informatiu i de prevenció, situat a la Rambla Principal, durant el matí (12 a 15h) i també la tarda (16.30 a 19h) per a col·laborar amb el Dia Mundial de la lluita contra la SIDA que es celebra en la mateixa data arreu del món.

Acción acelerada
#PrevencionVIH

Biblioteca Joan Oliva i Milà.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari