Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

Rurouni Kenshin

Rurouni KenshinLa epopeya de un espadachín en la era Meiji és un manga i anime creat per Nobuhiro Watsuki. Ambientat en els primers anys de l’era Meiji de l’Imperi del Japó, afectant també a l’argument esdeveniments succeïts en el temps Bakumatsu de la Dinastia Tokugawa.

Himura Kenshin és el personatge principal que dóna nom a la sèrie. Està basat en el personatge històric de Kawakami Gensai i en altres personatges històrics com el rōnin Musashi Miyamoto.

La història comença amb el desafiament de Kaoru Kamija propietària del dojo Kamija, amb el llegendari Hitokiri Battousai, un famós assassí del Ishinshishi, conegut per la seva crueltat. Però segons sembla, Kaoru s’ha equivocat, aquest samurai sense amo no té pinta de ser l’assassí que desacredita la seva dojo. El convida a quedar a casa però després d’un petit malentès ell se’n va. Kaoru descobreix que la descreditació del dojo és culpa d’un vell amic de la família, que vol extorsionar-les, però el rodamón arriba a temps a salvar i revelar-se com el veritable Hitokiri Battousai.

Makoto ShishioEl principal argument i el fons de la trama que ens volen mostrar en aquest còmic és com un home pot viure amb la culpa. La saga principal, la més important, és la de Makoto Shishio, substitut de Kenshin com assassí i que després de ser traït, anhela dominar Japó. Kenshin s’enfronta a ell, tot i sabent que perdrà la vida, i només la seva força de voluntat i l’ajuda dels seus aliats aconsegueixen fer que segueixi amb vida.

El període Meiji portarà conseqüències internacionals immediates com la guerra sinó-japonesa, la instauració de normes de modernitat-i la independència-a Corea, la guerra rus-japonesa i el desastre occidental. Japó es planteja el futur amb paper protagonista, fet que ni la derrota de 1945 va aturar. El samurai va quedar en l’oblit, la seva ombra es passeja per les ja perdudes carrers d’Edo i de Kyoto.

Còmic

  • Rurouni Kenshin
  • Biblioteca Joan Oliva i Milà.

    Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

    Deixa un comentari