Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

Voces para un blues negro

Voces para un blues negroVoces para un blues negro és una novel·la negra molt especial, perquè si escriure una bona història policíaca és difícil més ho és quan els escriptors són 15 i no hi ha ni uns personatges dibuixats, ni un esbós de trama i ningú sap com serà el desenllaç. El que encara complica més les coses als 15 artistes que han anat il·lustrant capítol a capítol i la visió de gent i escenes ha ajudats també a construir el món del tinent Colifatto.

Aquest experiment narratiu s’ha gestat en el si del concurs To be continued, una iniciativa per al foment de la lectura, l’escriptura i la il·lustració editorial. El seu objectiu va ser la redacció i il·lustració a múltiples mans d’una novel·la i compta amb la participació d’autors reconeguts com ara Santiago Roncagliolo, Agustín Fernández Mallo i Cristina Fallarás.

Ha estat un projecte global incomparable i apassionant, amb participants a Espanya, Mèxic, Colòmbia, Argentina, Estats Units, Veneçuela, Perú, Xile i Equador, iniciat el gener i que ha comptat amb més de 3.500 usuaris registrats i gairebé 600 treballant en les diferents propostes. Centenars de col·laboradors, milers de converses i la creació d’una comunitat d’autors d’un costat i altre de l’Atlàntic. Però el millor de tot ha estat descobrir, en paraules del gran Xavi Bru, “el que és capaç de fer la gent corrent quan treballa en una mateixa direcció”: meravelles:

I aquest és el resultat:

El detectiu Fermín Colifatto, neuròtic l’ordre i de la lògica, s’enfronta a un nou cas amb ressonàncies al seu passat. Un cadàver ha aparegut a la marquesina d’un teatre de la Gran Via madrilenya on es representa un famós musical. Incrustat en la segona “O” de les grans lletres de la marquesina on pot llegir-se el nom: “High School Musical”, per ser exactes.

Entre adolescents amb atacs d’histèria, el detectiu es tornarà a enfrontar al seu capità, Quijano, del qual depèn la brigada més impresentable de la policia i es trobarà amb un passat que inclou una madrastra enigmàtica i molts cadàvers que el detectiu ha pretès oblidar, posant un oceà de distància entre ell i ells. Però com més vols fugir del teu passat, més ràpid t’atrapa. Aquest nou cadàver no és més que el començament d’un descens als inferns ple de còmica complicitat i centenars de personatges que el detectiu pensava tenir oblidats. Res tornarà a ser el mateix.

Llibres

  • Voces para un blues negro
  • Biblioteca Joan Oliva i Milà.

    Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

    Deixa un comentari