Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

Atrapado, d’Anna Jansson

Atrapado. Anna JanssonNascuda el 1958 a Visby, a l’illa sueca de Gotland al Mar Bàltic, Anna Jansson va començar la seva carrera com a infermera de cirurgia, però aviat va canviar d’especialitat a causa dels seus freqüents desmais en veure sang.

Jansson va començar a escriure novel·les el 1997 després que la seva família comprés un ordinador. Malgrat que encara seguia amb la seva ocupació d’infermera, va sentir que era hora de provar alguna cosa nova. Jansson, va comentar: “A l’escola odiava escriure assajos, però de sobte vaig descobrir que en realitat com em sentia feliç era escrivint”.

Inicialment, les seves novel·les es van inspirar en els pacients que va conèixer en el seu treball com a infermera i en les seves reunions a l’hospital, però avui combinen els assassinats cruels en el context de les qüestions ètiques.

Des de l’any 2000, ha publicat almenys una novel·la cada any. A més d’això, Jansson ha escrit una sèrie de llibres per a nens. Malgrat la seva carrera ara amb èxit com a escriptor, Jansson encara treballa a temps parcial com a infermera a la clínica pulmonar Örebro Hospital.

Anna Jansson ha creat un personatge recurrent de la seva dotzena de novel·les: la inspectora Maria Werner. Tots els títols en la sèrie Maria Werne han aparegut en les llistes de més venuts a Suècia.

Atrapado, és un nou cas de la inspectora Maria Werner, que sap bé que sota la bellesa del paisatge de l’illa sueca de Gotland, i sota l’encant de les seves poblacions, s’amaga una dura realitat, injusta i sembrada de confusió, violència i sordidesa.

Impossible imaginar que a Visby, ciutat medieval de l’illa de Gotland, s’hagin tornat tan perillosos, pensa la inspectora després de patir una violenta agressió a mans d’un grup d’adolescents. Però els esdeveniments confirmen els seus temors, als veïns de Visby els espera més violència i neguit… El cadàver d’una jove infermera decapitada, vestida de núvia i amb un macabre ram de lliris a les mans, és només la primera anella d’una tràgica cadena d’assassinats i la figura d’una persona alta, encaputxada, que deambula trontollant a la nit. Com si fos el ressò d’una sinistra llegenda, la mort sembla rondar per la bella illa sueca deixant el seu segell inconfusible, una misteriosa lletra K en el cos de les seves víctimes.

Una intriga on les antigues llegendes medievals es fonen amb la denúncia de les calamitats d’una suposada societat del benestar: des dels foscos sentiments que es couen en una comunitat tancada, fins a les mancances de la vida hospitalària i la manca d’escrúpols de certs experiments científics.

La inspectora Werne haurà de posar en joc tots els seus recursos per resoldre un cas pertorbador i enigmàtic, marcat per la culpa, la bogeria i la rancúnia, i així retornar la pau a aquest paratge suec, tranquil només en aparença.

Llibres

  • Atrapado
  • Hablaré cuando esté muerto
  • Biblioteca Joan Oliva i Milà.

    Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

    Deixa un comentari