Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

El lladre de cervells

cervellsLa imaginació és fabulosa. Amb ella es creen déus i éssers mitològics, novel·les i música, ideals i normes, i tot tipus de teories amb què interpretar la natura. La ciència s’ha de concebre com el veritable sisè sentit, creat per la cultura que permet al cervell interpretar informació externa arribada a través d’experiments. A la imaginació, però, costaria de catalogar-la de sentit, ja que igual que la intuïció neix dins el cervell i es projecta cap a fora.

El ladrón de cerebros. Comer cerezas con los ojos cerrados proposa un recorregut científic pels últims avenços de la neurociència, la genètica, la cosmologia, la medicina, la psicologia, i les investigacions que ofereixen útils recomanacions per millorar el benestar físic i espiritual dels individus. En cap cas l’aplicació de la lògica ha d’impedir acompanyar la fluïdesa de les emocions irracionals quan aquestes produeixen símptomes de felicitat.
 
L’essència del contingut del llibre és fruït de visitar centres d’investigació punters i de conversar amb les ments més brillants del camp científic, tot un recull de coneixement sobre l’origen de la vida, la neurociència, la física avançada i sobre com millorar el present. La ciència pura pot marcar el camí perquè la societat s’obri al canvi i accepti que pot estar equivocada sobre el sistema de vida actual, una cosa bàsica per superar els reptes presents.

La ciència no només amplia els sentits permetent veure el món microscòpic, l’univers, el passat i el futur, sinó que és pròpiament un sentit que percep connexions ocultes a la natura amb què comprendre millor el món. Pere Estupinyà va estudiar química i bioquímica però va abandonar un doctorat en genètica per dedicar-se a la difusió del coneixement científic. Ha estat Knight Science Journalism Fellow en el MIT, i ha treballat en els Instituts Nacionals de la Salut dels Estats Units, on actualment te fixada la seva residència. També és autor de El ladron de libros. Compartiendo el conocimiento científico de las mentes más brillantes i S=EX2: la ciencia del sexo.

La ciència escolta, tanca els ulls al menjar les cireres i després decideix. Pere Estupinyà.

La Ciencia de la Mula Francis

Biblioteca Joan Oliva i Milà.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari