Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

Noies de barri

girlhoodÉs tracta de la història de Marieme, una jove adolescent de només setze anys, va darrere de la seva llibertat buscant refugi i acollida en una banda d’amics quan es veu forçada a escollir entre la seva família, els nois del seu barri, o els companys de l’escola. Marieme es veu impedida en poder triar sobre la seva vida i el seu futur. Tot i això, potser hi ha una sortida.

La seva vida dona un tomb quan la jove protagonista es troba amb un grup de noies que clamen per la seva llibertat, tant de decisió com d’elecció. A partir d’aquí, Marieme començarà a prendre decisions per si mateixa, aprendrà els codis del carrer, de l’amistat, de la violència però, sobretot, de la llibertat. Girlhood és, al costat de Naissance des pieuvres i Tomboy la pel·lícula que tanca la trilogia de la directora Céline Sciamma sobre la llibertat individual i el creixement personal en la infància i l’adolescència.

Girlhood, novetat aquesta setmana a la biblioteca, és mostra com un retrat fosc d’aquesta edat adolescent aprofundint en les diverses vivències de les protagonistes, com un fort relat d’iniciació amarat de versemblança, gràcies especialment a l’excel·lent interpretació dels seus joves i creïbles actrius, que transmeten revolta però també alegria, despreocupació i fidelitat.

És molt probable que en l’adolescència és quan es pren consciència per primera vegada conforme tot és provisional, que els moments de felicitat no duraran per sempre. S’arriba a conèixer perfectament la vida que no voldrem tenir en el futur, però no és coneix quin és el rumb que es seguirà. En l’adolescència s’aprèn que tot acaba i que tot canvia. Però s’acaba recordant als amics, els moments bons i també alguns dels dolents. El següent pas serà la trobada amb el sexe i el primer amor, i si s’encerta es pot recuperar la felicitat. Marianne afirma que vol ser normal, que aspira a ser com tothom.

Biblioteca Joan Oliva i Milà.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari