Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

En caída libre, de Rosa Ribas

En caída libre. Rosa RibasRosa Ribas va néixer el 1963 al Prat de Llobregat (Barcelona). Va estudiar Filologia Hispànica a la Universitat de Barcelona, ​​en la qual es va doctorar amb una tesi sobre els viatgers alemanys a Amèrica en els segles XVI i XVII, publicada amb el títol Testimonis de la consciència lingüística en textos de viatgers alemanys a Amèrica al segle XVI .

Ha exercit diversos oficis, com a àrbitre de bàsquet, professora d’idiomes o traductora abans d’establir-se a Alemanya el 1991, on resideix a Frankfurt. De 2005 a 2008 va ser professora titular d’Estudis Hispànics Aplicats a la Universitat de Ciències Aplicades de Heilbronn. El 2008 va abandonar la carrera acadèmica per dedicar-se a l’escriptura. A més col·labora com a editora i lectora per a l’editorial alemanya Edition Reichenberger.

L’any 2006 va publicar El pintor de Flandes (2006), una novel·la històrica ambientada al Madrid del segle XVII i inspirada en el quadre “La degollació de Sant Joan Baptista” atribuït a Bartholomäus Strobel, que es troba al Museu del Prado. L’any 2010 va publicar també La detective miope.

Amb Entre dos aguas (2007) va iniciar la saga de caràcter policial amb el personatge de la comissària Cornelia Weber-Tejedor, protagonista de les seves intrigues. La segona novel·la de la sèrie Con anuncio va ser publicada el 2009.

La tercera, En caída libre, un nou cas de la comissària Cornelia Weber-Tejedor que ens portarà a les entranyes de l’aeroport de Frankfurt.

Un accident fortuït a l’aeroport, en el qual mor una dona de la neteja en caure des de la escaleta d’un avió, posa en alerta la policia de Frankfurt. Alguna cosa estranya succeeix en el major aeroport de càrrega del món i un dels més transitats d’Europa, i tot sembla indicar que es tracta d’un tèrbol assumpte de drogues.

La comissària Cornelia Weber-Tejedor, de pare alemany i mare gallega, i que acaba de col.laborar amb el departament d’estupefaents en la resolució del cas de la mort d’una noia alemanya que va treballar com a correu de drogues, s’ofereix voluntària per infiltrar-se entre els més de 70.000 empleats que treballen diàriament en aquest fascinant “eixam” per on cada mes circulen més de cinc milions de persones.

Cornelia, que passa per un moment personal delicat: s’ha separat “provisionalment” del seu marit i ha començat una relació bastant complicada amb el seu col·lega i subordinat Leopold Müller, adopta amb ganes una nova identitat que l’allunya del seu dia a dia i l’obliga a tallar amb el seu entorn habitual. Tot va força bé fins que descobreix que la seva vida està en perill.

Llibres

  • Con anuncio
  • La detective miope
  • En caída libre
  • Biblioteca Joan Oliva i Milà.

    Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

    Deixa un comentari