Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

Isabel Clara-Simó

Isabel-Clara SimóD’origen valencià (neix a Alcoi el 1943), Isabel-Clara Simó viu a Catalunya i és una de les figures més populars de la literatura actual en català. És llicenciada en Filosofia i en Periodisme, i doctorada en Filologia romànica.
La seva novel·lística, poblada de personatges complexos i de situacions conflictives, pretén retratar les diverses facetes de la “comèdia humana”. Per això ha estat una autora molt prolífica, amb una vintena de novel·les publicades fins al moment: Júlia, Ídols, El mossèn, La salvatge, La Nati, T’imagines la vida sense ell?, Raquel

Ha obtingut diversos guardons literaris (Premi Víctor Català, Premi Sant Jordi, Premi Ciutat d’Alzira…) i reconeixements per la seva trajectòria: Premi de la Crítica dels Escriptors valencians (l’any 1985 i el 2004), i la Creu de Sant Jordi (1999).

També ha treballat el relat curt (Històries perverses, Dones), la novel·la juvenil, l’assaig i el teatre, i és força coneguda en el camp del periodisme, sobretot arran dels seus articles d’opinió publicats en l’actualitat al diari Avui.

Sílvia Romero.
Web.
Club La Crisàlide.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari