Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

La mirada de Chapman. Pere Cervantes

La mirada de Chapman_Pere CervantesPere Cervantes fa vint-i-cinc anys que treballa com a policia nacional i ara, en fa dos, que va debutar en el gènere negre. El seu debut amb la que seria la primera aventura de la parella formada per Roberto Rial i María Médem no podia haver estat més positiu: va rebre un bon nombre de bones crítiques i la novel·la, No nos dejan ser niños, va aconseguir situar-se en els primers llocs de les llistes de vendes.

Aquesta setmana, a la Joan Oliva, hi podeu reservar la segona novel·la negra de Pere Cervantes, La mirada de Chapman, amb els mateixos personatges protagonistes. Roberto Rial és inspector en cap de la policia a Madrid i María Médem, oficial de policia a Menorca. Tant en la primera novel·la com en aquesta segona, Pere Cervantes alterna la trama criminal amb pinzellades de la vida personal de tots dos protagonistes. Si ara fa dos anys, Maria Médem estava casada amb Bruno, a La mirada de Chapman, el matrimoni ja s’ha dissolt i tots dos lluiten acarnissadament per la custòdia del seu fill Hugo. Actualment, mare i fill comparteixen casa amb una amiga de la María. Per la seva part, Roberto Rial ha tornat a Madrid i ha iniciat una relació amb una companya de feina més jove, Alma.

naveta-des-tudonsLa trama en qüestió arrenca amb la inauguració de la primera Setmana Negra de Ciutadella, en què s’ha de presentar un llibre en la redacció del qual ha col·laborat la María amb el seu antic professor de Criminologia, Paco Galván. La cerimònia inaugural d’aquest nou certamen literari no va deixar indiferent ningú. logo blog genere negre_AMB LLETRESDurant la sessió de presentació, a la pantalla del teatre i als mòbils dels assistents hi apareix un vídeo de Youtube amb la retransmissió en directe de l’assassinat del fill de l’editor que patrocina el certamen. Aquesta no serà l’única mort entre els membres de la Setmana Negra de Ciutadella i, quan la situació comença a complicar-se, Roberto Rial es trasllada de nou a Menorca per col·laborar a aclarir el cas. Per segona vegada, l’illa de Menorca serà l’escenari d’estranys fets criminals, amb la Naveta des Turons i la Cova d’en Xoroi com a testimonis.

Tothom està d’acord amb la resolució més que correcta de la trama que ens presenta Pere Cervantes en aquest ocasió, que aconsegueix no descobrir res fins ben bé el final del llibre, inclòs el perquè de tan curiós títol. Que sense descobrir més del compte, direm que té a veure amb Mark David Chapman, l’assassí de John Lennon.

A banda d’aquestes dues novel·les de gènere negre, Pere Cervantes n’ha escrit tres més: Trescientos sesenta y seis lunes, La soledad de las ballenas i Rompeolas. I, també, un parell de manuals: Internet negro (sobre els perills a la xarxa) i Tranki pap@s (dirigit a pares i educadors al voltant de les TIC).

Llibres

  • La mirada de Chapman
  • Biblioteca Joan Oliva i Milà.

    Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

    Deixa un comentari