Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

L’assassí de Green River

greenriverJeff Jensen és el guionista d’aquesta història gràfica basada en fets reals que explica el malson patit per a més de setanta famílies i un país sencer durant cent vuitanta vuit dies mentre la polícia intentava trobar sens descans a Gary Leon Ridgway, l’assassí de Green River que va matar a més de quaranta-vuit dones i adolescents convertint-se en el pitjor monstre de la història dels Estats Units.

Aquest guionista no només és brillant en la seva obra, sinó que és fill de Tom Jensen, el detectiu que durant vint anys va estar investigant el cas Green River, i un dels que va poder interrogar a l’assassí. No hi ha moltes fonts millors que aquestes i és així com Jeff introdueix al lector de ple en una trama que ens fa horroritzar per a deixar-nos atònits davant les macabres escenes. El lector s’haurà enfrontat cara a cara amb un assassí real, afrontant la cruesa d’un cas veritable que farà estremir-se fins a un punt inimaginable.
 

Gary RidgwayGary Ridgway patia dislèxia i tenia un baix coeficient intel·lectual. El seu pare treballava en una funerària i, sent Gary un nen, li havia parlat sobre els actes sexuals que un altre membre del personal de la funerària havia establert amb cadàvers. El coneixement d’aquella impactant dada va començar a cobrar força en la seva ment fins a desembocar en estranyes fantasies necròfiles. El primer cadàver d’una dona assassinada va aparèixer en les rodalies de Green River, era el de Deborah Lyn Bonner. El seu cos nu mostrava signes d’estrangulament. Poc després una jove identificada com Wendy Coffield va ser trobada estrangulada al riu. Ja no hi hauria marxa enrere, començava una sèrie d’assassinats que marcarien profundament als habitants del lloc i a tot un país.

Al mes d’abril de 2001, deu anys després d’haver-se deixat d’investigar el cas, el detectiu Dave Reichert que era en aquest moment el xèrif del comtat de King, reprenia la investigació en el seu temps lliure amb la intenció de trobar l’assassí. Va formar un equip de treball format per científics experts en ADN i altres que eren hàbils en l’ús de noves tecnologies, aixó li va permetre avançar ràpidament en les pistes per localitzar el culpable. El 18 de desembre de 2003, Ridgway va ser condemnat a quaranta-vuit penes de cadenes perpètua sense possibilitat de llibertat condicional per a ser complertes consecutivament.

Còmic


El asesino de Green River

Grima

Biblioteca Joan Oliva i Milà.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari