Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

Adan Kovacsics

kovacsicsAdam Kovacsics és un fill d’immigrants hongaresos nascut a Santiago de Xile, format a Viena i establert des de fa temps a Vilanova i la Geltrú.

A més de premiat tradictor és un excel·lent assagista com ho demostra obres com Guerra y lenguaje (2008) y Karl Kraus en los últimos días de la humanidad (2015), fins arribar a ser autor de la seva primera obra de ficció amb els relats de El vuelo de Europa (2016). L’argument d’aquesta obra gira al voltant de cinc històries amb una lògica surrealista o onírica protagonitzada per diferents personatges com un grup d’estiuejants en una casa de camp enclavada als Alps, un missatger que confesa en una carta les seves tribulacions, inclòs el seu pas per un centre psiquiàtric, o un viatjant que coneix a una singular exiliada.

europakAdan Kovacsics ha estat premiat en nombroses ocasions pel Ministeri d’Educació i Cultura d’Àustria, per les traduccions de Karl Kraus com Un asesinato que todos cometemos, Hans Lebert: El círculo de fuego (1996), Peter Altenberg: Páginas escogidas (1998), Joseph Roth: Las ciudades blancas, Stefan Zweig: Embriaguez de la metamorfosis (2001), Ingeborg Bachmann: El caso Franza/Réquiem por Fanny Goldmann (2002), Karl Kraus: Dichos y contradichos (2004), i Ilse Aichinger: La esperanza más grande (2005).

A finals de l’any 2004, va rebre a Barcelona el Premi Ángel Crespo, un dels més rellevants atorgats a Espanya, per la seva traducció de la novel·la El districte de Sinistra (Acantilado) de l’escriptor hongarès transsilvà Ádám Bodor. Va rebre també el II Premio de Traducción Imre Kertész a l’any 2007 i el Premi Nacional de Traducció del Ministerio de Cultura pel conjunt de la seva obra a l’any 2010.

Primeres pàgines europak

Llibres


Guerra y lenguaje

Kark Krauss en los últimos días de la humanidad
Hungria

Biblioteca Joan Oliva i Milà.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari