Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

La mala vida. Martina Cole

cole_malavidaEs tracta d’una obra policíaca amb pinzellades de tragèdia clàssica, crua i tan emocionant com totes les escrites anteriorment per Martina Cole que fa un precís i impàvid retrat d’una família esquinçada per la violència i la traïció, però, en última instància, unida per llaços de lleialtat i de sang i però amb uns ardents desitjos de venjança. Daniel i Peter Bailey controlen el món de l’hampa a l’East End, el barri popular del cor de Londres. A més de ser fills de diferent pare, són molt diferents en tots els sentits. Daniel és temperamental i impulsiu; Peter, pausat i reflexiu, sobretot discret. Els uneix la violència despietada, el que els va donar força i els va fer ser temuts i respectats en els baixos fons, però discrepen sobre com administrar-ho.
 

Eilidh Martina Cole és una escriptora britànica, dona de negocis i, ocasionalment, presentadora de televisió, però alhora es tracta d’un dels grans fenòmens literaris britànics dels últims temps amb més de deu milions d’exemplars venuts a tot el món convertint-se alguns d’ells en sèries televisives d’èxit. Ha recollit nombrosos guardons entre els quals cal destacar el Premi al Millor Llibre Britànic de Novel·la Negra per The take. Ha publicat en gènere negre obres d’èxit com El asesino de mujeres (1993), Secretos de una asesina (1999), El jefe (2007); Mas cerca (2006) o Chicas malas (2009), entre d’altres títols que no s’han traduït a Espanya.

Primeres pàgines malavida

logo blog genere negre_AMB LLETRESL’autora de La mala vida va néixer a Essex en l’àmbit d’una família catòlica irlandesa, i era la més petita de cinc fills. La seva mare era una infermera psiquiàtrica de Glasnevin, Comtat de Dublín i el seu pare era un marí mercant de la ciutat de Cork. En la seva etapa escolar va ser expulsada del seu col·legi de monges a l’edat de quinze anys després d’haver estat sorpresa llegint una obra literària de Harold Robbins. Abans del seu èxit literari, Cole tenia una varietat de treballs de baixa remuneració, incloent el treball com a netejadora, una cambrera vi, una infermera de l’agència i un supermercat prestatge apilador, un fet que li va suposar molt mal de caps quan es va convertir en mare a l’edat de dinou anys. El seu èxit literari va aconseguir estabilitzar una adolescència i joventut plena d’entrebancs.

La Rowling más gore

Biblioteca Joan Oliva i Milà.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari