Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

Bud Spencer

bspencerNascut a Nàpols el 31 d’octubre de 1929 amb el nom de Carlo Pedersoli, l’actor va tenir una vida on va triomfar en l’esport com a nedador i a la pantalla amb els seus èpics cops de puny al costat del seu inseparable company de baralles Terence Hill. El seu físic imponent va trucar a les portes de la interpretació en els seus principis com va ser Quo Vadis? (1951). Encara que el seu primer paper important va ser el de l’agressiu Nando de la pel·lícula de Mario Monicelli amb el títol d’Un eroe dei nostri tempi (1955). Però aquesta incursió a la gran pantalla va ser efímera en un primer moment ja que va decidir deixar Itàlia i va tornar a Sud-Amèrica, on va treballar com a obrer de la construcció per un temps abans de tornar per provar fortuna amb la música, col·laborant amb artistes com Ornella Vanoni.

Però només va trigar uns pocs anys a tornar a fer cinema i ho va fer amb el títol Dio perdona … ma io no (1967) que va marcar la seva filmografia posterior on va triomfar amb el personatge de Hutch Bessy, començant a forjar la llegenda del gegant de bon cor amb facilitat per l’enuig. La seva trobada posterior amb el genial Terence Hill va ser el que el va catapultar a la fama donant lloc a un autèntic gènere cinematogràfic de culte amb pel·lícules com I quattro dell’Ave Maria (1968), La collina degli stivali (1969) o El chiamavano Trinità (1970). Altres pel·lícules mítiques de l’actor, no ambientades en el llunyà oest, van ser Chi trova un amico, trova un tesoro (1981); Miami Supercops (1985); Altrimenti ci arrabbiamo (1974), Banana Joe, o Botte vaig donar Natale.

La filmografia de Bud Spencer inclou més de setanta aparicions com a actor, el que conforma una prolífica carrera d’un treballador incansable. L’última vegada que es va poder veure en pantalla va ser en la sèrie italiana I delitti del Cuoco (2010), posant fi a una trajectòria artística en què també va exercir com a cantant, autor de cançons o escriptor, i en la que va coquetejar amb la política en l’any 2005. Onze anys després, concretament el dilluns, 27 de juny a la tarda, Bud Spencer, llegendari actor italià, moria a les 18.15 hores en un hospital de Roma. S’acomiada així a la vida d’una de les cares de la comèdia cinematogràfica més mítiques dels anys setanta i vuitanta. Arrivederci Carlo!

Bud Spencer, una vida de acción y spagguetti western

Biblioteca Joan Oliva i Milà.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari