Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

Showarma i Els Falafels

notenimporNo tenim por és un projecte musical liderat pel que fóra bateria dels mítics Dusminguets durant deu anys (1995-2004) Martí Vilardebò, que aquí compon i canta envoltat de quatre músics amb un bon bagatge per construir plegats un so original i característic.

Elements és el disc de debut de Showarma i els Falafels, és tracta d’un disc intens, transversal i ple de col·laboracions. Showarma i els Falafels son cinc músics amb una idea comú que després de les maquetes de Mar (2010), Terra (2011), i Cel (2014) van irrompre fort durant la passada tardor amb un treball que va començar a néixer fa prop de set anys, però que no va ser fins fa pocs mesos que es va presentar finalment al públic.

Els integrants d’aquest grup català el formen la veu i la guitarra de Martí Vilardebó acompanyada de Cesc Pascual, amb Albert Rafart, ex-bateria de Gertrudis; el guitarrista Ivan Vergés, germà d’Èric Vegés, component de Els Catarres; i el teclista Jofré Dodero. A través de la seva compenetració aconsegueixen facturar unes cançons que arriben ràpidament a l’espectador. És swing i és reggae, però també porta l’essència del rock aconseguint una barreja plena de condiments que proporcionen allò que es considera diferent però alhora proper.

Elements és una suma ampliada de les tres maquetes inicials del grup i que ha acabat reunint cançons en bona part inèdites que es faran sentir amb força aquest estiu arreu del país. Aquest àlbum és el resultat del treball sincronitzat d’un grup de gent, mogut per una única idea i un únic sentiment. El grup parteix de la necessitat de vestir unes lletres i ho fa amb un ritme mogut embolicat amb unes textures i un aire sempre popular, a partir de textos viscuts en primera persona que sent cada vocal però també cada nota del repertori, expressant aquesta via terapèutica amb una comunicació sincera plena de sentiment.

Cds

  • Elements
  • No tenim por
  • Biblioteca Joan Oliva i Milà.

    Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

    Deixa un comentari