Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

Els + venuts per Sant Jordi

El barceloní Albert Espinosa i el francès Stéphane Hessel s’han convertit aquest dissabte en els autors “vencedors” d’aquest Sant Jordi atípic coincident amb la Setmana Santa, en haver estat els seus llibres els més venuts de la jornada, segons el Gremi de Llibreters.

Els autors més venuts per Sant JordiEl fenomen Albert Espinosa, que arribava al Dia del Llibre amb l’èxit del seu actual sèrie televisiva Polseres vermelles, s’ha confirmat en convertir la seva última novel·la, Si tu em dius vine ho deixo tot… però digue’m vine en el llibre de ficció més venut tant en català com en castellà.

El nonagenari autor Stéphane Hessel també ha copat el primer lloc de les vendes de no-ficció en les dues llengües amb el seu pamflet Indigneu-vos.

En ficció en català, després Espinosa s’han situat L’home de la maleta, de Ramon Solsona, El Arqueòleg, de Martí Gironell, La terra de les coves pintades, de Jean Marie Auel, i Mar de foc, de Chufo Lloréns.

En ficció en castellà, després Espinosa, els llibres més venuts han estat Los enamoramientos, de Javier Marías, El ángel perdido, de Javier Sierra, Mar de fuego, de Chufo Llorens, y La caída de los gigantes, de Ken Follett.

En no ficció en català, el petit llibre de Hessel ha vençut El mètode Dukan il·lustrat, de Pierre Dukan, Excuses per no pensar, d’Eduard Punset, Saber cuinar, de Sergio Fernández i Mariló Montero, i Guanyar a la borsa és possible, de Josef Arjam.

Pel que fa als anomenats llibres “mediàtics”, els que han tingut un major èxit han estat Amb conte! El llibre de contes del Crackòvia, Paraula de vestidor, de Xavier Torres, y Herois de l’esport, amb pròleg d’Andrés Iniesta.

Sense una correlació directa entre vendes i firmes, els autors que més han mogut el braç amb la seva ploma han estat Albert Espinosa, Eduardo Mendoza, Juan Marsé, Javier Serra, Javier Marías, Almudena Grandes, Paul Preston, Federico Moccia, Maruja Torres, Ramon Solsona o Najat el Hachmi.

Diada de Sant Jordi Diada de Sant Jordi

La narrativa ha estat el gènere més demanat, com de costum, però també s’han venut llibres d’assaig, poesia, de gèneres especialitzats i nombrosos llibres infantils i juvenils, tant en català com en castellà.

En català, s’ha confirmat la tendència a l’alça en la venda dels últims anys en què un de cada tres llibres venuts ha estat en aquest idioma.

I si no els heu adquirit, a la Biblioteca podeu trobar aquest títols d’entre els més venuts:

Llibres

 • Si tu em dius vine ho deixo tot… però digue’m vine. Albert Espinosa
 • Indigneu-vos. Sthéfane Hessel
 • L’home de la maleta. Ramon Solsona
 • L’arquèoleg. Martí Gironell
 • La tierra de las cuevas pintadas. Jean M. Auel
 • Mar de fuego. Chufo Lloréns
 • Los enamoramientos. Javier Marías
 • El ángel perdido. Javier Sierra
 • La caída de los gigantes. Ken Follet
 • Biblioteca Joan Oliva i Milà.

  Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

  Deixa un comentari