Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

El metge de Noah Gordon

25 anys de El MetgeEs commemoren els 25 anys de la publicació de la que molts consideren la millor obra de Noah Gordon i que forma part d’una trilogia juntament amb Chaman i La Doctora Cole.

L’autor americà relata la història de Rob Cole, des del moment en què va quedar orfe. El nen és pres com aprenent per un barber cirurgià. Fent ús d’espectacles i malabarismes recorren junts l’Anglaterra medieval (segle XI) de poble en poble, guarint i venent la Panacea Universal, un remei miracle, fins que el noi es fa adult i el barber mor.

Rob Col anhela aprofundir els seus coneixements i decideix viatjar a Pèrsia per estudiar a la millor escola de l’època, sota la direcció del metge erudit Avicena, que estava experimentant amb les primers tractaments de la medicina moderna. Sabent que els cristians no eren acceptats, Rob aprèn el farsi i es fa passar per jueu. Entre tal amalgama de coneixements i cultures, la novel·la es converteix en un al.legat a la convivència entre diferents creences i conviccions, ja que es fa evident de compartir saviesa sobre qualsevol tema repercuteix positivament en la societat que la comparteix

Noah Gordon manifesta que quan va escriure el llibre no tenia diners per viatjar pels llocs que ell tan bé descriu. Durant un any va investigar a les biblioteques a la recerca de documents i mapes antics viatjant amb la seva imaginació. Li va prendre quatre anys concloure la seva novel.la.

Ha obtingut grans èxits al llarg de la seva carrera com a escriptor, a més de la ja esmentada trilogia de la família Cole, ha escrit també L’últim jueu i El rabí també fent referència al poble hebreu, El celler, ambientada a Espanya en l’època de la fil·loxera, El diamant de Jerusalem i El comitè de la mort, entre moltes altres.

El metge s’estrena als cinemes al 2012

Biblioteca Joan Oliva i Milà.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari