Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

Cómo cambiar el mundo. La revolución no será organizada

poster_cast_1Basat en les memòries de Bob Hunter, un dels fundadors de Greenpeace i el seu primer president, Cómo cambiar el mundo és novetat aquesta setmana a la biblioteca Joan Oliva. Aquest documental, dirigit per Jerry Rothwell, és un recull dels primers anys d’aquest organització ecologista que, durant la dècada dels setanta, va passar de ser un grup d’amics a convertir-se en una associació d’abast mundial.

Va ser l’any 1971 quan onze joves, entre els quals hi havia activistes antinuclears canadencs i objectors de consciència nord-americans que havien fugit de la Guerra de Vietnam, iniciaven la seva primera missió. Nuclear Testing Action Amchitka in CanadaVa ser a bord d’un vell pesquer, el Phillys Cormack. Sortien des de Vancouver amb destinació a l’illa d’Amchitka a Alaska. El president nord-americà Richard Nixon havia donat el vist-i-plau a unes proves nuclears en aquella zona i els joves ecologistes s’hi dirigien amb la ferma intenció d’aturar-les. No va ser així i aquesta primera missió no va aconseguir el seu propòsit. No obstant això, el ressò provocat va despertar consciències i hi va posar el focus de l’opinió pública mundial. Cinc mesos després, Washington anunciava l’aturada de les proves nuclears a l’arxipèlag.

Phyllis-CormackEl director Jerry Rothwell s’endinsa en els primers anys d’aquesta formació ecologista que ha arribat fins als nostres dies segurament com la més famosa de tots els temps. El material que s’ha fet servir en el muntatge d’aquest documental prové no només de la mateixa organització Greenpeace (dels seus arxius a Amsterdam), sinó també d’una vintena d’arxius diferents (des del departament d’Energia d’Estats Units fins a algunes emissores de televisió).

Cómo cambiar el mundo és tot un homenatge als fundadors de Greenpeace, en particular al desaparegut Bob Hunter, que arriba avalat per un bon grapat de premis: Premi Especial del Jurat en el Sundance Film Festival 2015, Millor llargmetratge en el Portland Ecofilm Festival 2015 i Millor Documental Mediambiental en el Sheffield Doc Fest 2015, entre d’altres.

Tràiler oficial de Cómo cambiar el mundo:

DVD

  • Cómo cambiar el mundo
  • Biblioteca Joan Oliva i Milà.

    Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

    Deixa un comentari