Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

XXIX Saló del Còmic de Barcelona

Cartell del XXIX Saló del Còmic
La 29a edició del Saló del Còmic de Barcelona s’està celebrant des d’avui dijous 14 i fins al 17 d’abril en el Palau número 8 de la Fira de Barcelona.

El Saló va néixer l’any 1981, i des de llavors no ha deixat de crèixer a tots els nivells constituint una important referència per al sector fins al punt que la major quantitat de novetats s’editen coincidint amb aquest esdeveniment.

Un autor espanyol és l’encarregat de realitzar el cartell del Saló. En aquesta ocasió ha estat Rubén Pellejero, guanayador del Gran Premi de 2010, que ha dibuixat a Dieter Lumpen, un dels seus personatges més famosos, observant un mar de vinyetes on es poden endevinar a Superman, Tintin, Conan, l’Eternauta o Batman.

Tarzan, els zombis i el 23F, protagonistes del Saló del CòmicEntre els principals protagonistes d’aquesta nova edició trobem al personatge de Tarzan com una de les seves estrelles. L’exposició fa un recorregut per les adaptacions al còmic del popular personatge creat per Edgard Rice Burroughs, que té en els treballs de Harold Foster i Burne Hogarth les seves versions més brillants.

El conjunt d’exposicions que ens trobarem és pot considerar extraordinaria, entre d’altres trobem una mostra dedicada als zombis, també com el còmic ha reflectit el 23-F, o com els gats són retratats en les vinyetes, a més d’altres que ens tocarà descobrir quan fem la nostra visita.

Cal destacar la presència d’un gran nombre d’autors francesos com Annie Goetzinger, elegant autora coneguda aquí per la seva obra Felina amb guió de Víctor Mora. També la presència d’Emile Bravo, dibuixant de Spirou; Pierre Alary, que presenta Simbad; Amsallem Baptiste, il·lustrador del llibre Dino i Pau; Jean-Marc Troubet Troubs, coautor amb Edmund Badoin del còmic Visca la vida que retrata els assassinats de dones a Ciudad Juárez; i Fabien Bedouel, una jove promesa que dibuixa la sèrie Un llarg destinació de sang.

D’altra banda, també es comptarà amb la presència del mexicà Tony Sandoval, autor entre d’altres títols d’El cadàver i el sofà.

Solidaritat amb JapóEl Saló també ha organitzat un espai solidari amb Japó que mostrarà una exposició de dibuixos de mangakes espanyols en homenatge al poble japonès que subhasten a internet per donar la recaptació a organitzacions humanitàries japoneses. També s’ubicaran dos llibres de signatures per a què tothom que ho desitgi pugui expressar la seva solidaritat.

A més, es faran tallers de manga i origami, i hi haurà una taula rodona amb Marc Bernabé, traductor de japonès i autor de diversos llibres sobre l’aprenentatge de l’idioma a través del manga, i que ha viscut en primera persona la tragèdia.

Les àrees de jocs d’estratègia, l’espai de videojocs, els tallers, les actuacions musicals a l’escenari o les presentacions de novetats i conferències completen el programa d’aquesta edició.

Finalment, com a novetat s’ha presentat el conveni que permetrà a tots els usuaris que tinguin un carnet de qualsevol biblioteca pública catalana gaudir d’una entrada del Saló al preu de 4 euros. El conveni inclou altres iniciatives per aconseguir que el còmic guanyi espai en les biblioteques en el futur. No hi falteu!

Saló Internacional del Còmic de Barcelona.

Biblioteca Joan Oliva i Milà.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari