Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

Lo còmic dels Quicos

comicquicosLa crònica social del país dels darrers anys a través de l’humor de Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries, portats ara per ells mateixos al món de la historieta gràfica gràcies a l’art del dibuixant, músic i mag Iñaki Copoví, que va col·laborar amb el grup en els seus inicis com a tècnic de so. Lo còmic dels Quicos són prop de dues centes tires còmiques que van aparèixer publicades al setmanari L’Ebre des de l’any 2009 fins a fa dos anys. És un repàs humorístic dels anys de la crisi i de les noves revoltes socials retratades des d’un punt de vista ben diferent al com van aparèixer als mitjans de comunicació, inspirats i tractats amb la ironia de la gent del carrer. Aquesta obra gràfica va ser la més venuda en les Terres de l’Ebre per la Diada de Sant Jordi de l’any passat.

icopoviQuico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries és un grup de folklore de les Terres de l’Ebre, creat fa prop de quinze anys com una de les formacions de música folk més inversemblants que han sorgit als Països Catalans. Malgrat que el grup és conegut pel nom dels seus tres primers components, Quico el Célio és Artur Gaya, el Noi és Quique Pedret, el Mut de Ferreries és Jordi Fusté, actualment el grup l’integren tres membres més com són Jaume Matamoros (Josep Lanau), lo sinyor Bertomeu (Sergi Molina) i Vicent Ferrer (Quique Pellicer).

Aquest singular grup tortosí ha fet una gran varietat d’espectacles i concerts al llarg de la seva trajectòria musical, de gran èxit pertot arreu gràcies a l’alta comicitat de la interpretació de les seues obres, combinada amb un alt compromís social i d’estima a la terra.

La ironia i el sarcasme a través del còmic és la via definitiva que demostra que els Quicos són artistes totals, demostrant que ens poden fer riure i sobretot pensar a través de les seves píndoles de tinta, que alhora són presentades com a una crítica sense complexes. En aquestes vinyetes es troben el reflex de moments que provocaran somriures, fins i tot rialles, com a la millor manera de fer humor i pensar sobre tot el que està passant d’una forma diferent però sobretot divertida.

Còmics

Lo còmic dels Quicos

Biblioteca Joan Oliva i Milà.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari