Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

Festival Internacional de Cinema d’Autor

DA

La sisena edició del D’A 2016 Festival Internacional de Cinema d’Autor de Barcelona dona inici a partir d’avui i fins i l’1 de maig, en les dues sales del cinema Aribau Club, el Teatre del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona i la Filmoteca de Catalunya. L’estrena anirà a càrrec de Cegados por el sol, la nova pel·lícula del director italià Luca Guadagnino protagonitzada per Tilda Swinton, Ralph Fiennes i Dakota Johnson; una proposta envoltada de polèmica des del seu passi al Festival de Venècia on va ser xiulada pel públic però avalada per la crítica.

Aquest festival reuneix els noms més destacats del cinema del moment i les pel·lícules que redefineixen contínuament l’autoria contemporània. La próxima piel és la nova pel·lícula d’Isaki Lacuesta i està protagonitzada pel vilanoví Sergi López amb Emma Suárez i Àlex Monner, serà l’emncarregada de clausurar el D’A 2016. El director lituà Sharunas Bartas serà objecte de la retrospectiva del D’A 2016, aprofitant la presentació de la seva nova pel·lícula Peace to Us in Our Dreams, després de sis anys d’inactivitat.

Entre les propostes cinematogràfiques que van a la secció competitiva hi són quatre pel·lícules que van participar a la Berlinale d’enguany i ara es disposen a entusiasmar al públic assistent amb la suissa Aloys , la belga Baden de Rachel Bang, l’argentina La helada negra de Maximiliano Schonfeld o la proposta xilena Las plantas de Roberto Doveris. Per la seva banda, en la cinematografia espanyola destaquen Dead Slow Ahead de Mauro Herce; Nos parecía importante, de Marc Ferrer; o la proposta catalana El perdut, de Christophe Farnarier. El cinema català és protagonista també a Sessions Especials, un espai dedicades a propostes de producció catalana com Les amigues de L’Àgata, Neu i els arbres màgics o The occidental hotel; i també altres més extravagants com The exquisiste corpus de Peter Tscherkassky o The Ardennes.

  • Les 10 imprescindibles per veure al D’A
  • Les recomanacions del director
  • Biblioteca Joan Oliva i Milà.

    Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

    Deixa un comentari