Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

Primer Concurs de Relat Curt NegrOliva

Concurs de relats curts Negroliva La Biblioteca Joan Oliva i Milà, amb la col·laboració de: Editorial Alrevés, Roca Editorial, les llibreries Llorens Llibres, La Mulassa i Llibreria Ma’at, posa en marxa aquest concurs.

Entre els diferents objectius d’aquest concurs volem destacar el de fomentar la creació literària i la lectura entre els participants, i el de difondre el centre d’interès de Gènere Negre de la biblioteca.

Hi haurà dos modalitats de concurs, una dirigida a persones a partir de 18 anys i una segona destinada a alumnes d’ESO, Batxillerat i Cicles formatius de grau mitjà, a partir de 16 anys.

Són tres guanyadors per cadascuna d’aquestes dues modalitats. El primer premi consistirà en la publicació del relat per Editorial Alrevés i un lot de llibres, que també es donarà al segon i tercer classificat de cada modalitat.

A més, a cada participant se l’obsequiarà amb una bossa del concurs com a regal (fins exhaurir existències).

El jurat estarà format per l’escriptor Jordi Cervera; el també escriptor Eduard Pascual; Àlex Martín, coautor i antòleg del llibre Crims.cat; Blanca Rosa Roca, presidenta de Roca Editorial; Josep Forment, editor de la Editorial Alrevès; Rosana Lluch, cap de la llibreria Llorens Llibres; i dos representants de la biblioteca Joan Oliva i Milà.

A partir del proper dilluns, 11 d’abril i fins el 18 de maig esperem els vostres relats negres curts i així podeu mostrar l’escriptor que porteu cadascun a dins.

Ja podeu consultar les Bases Concurs Relat Curt i conèixer la forma de participar. Us hi esperem!

Biblioteca Joan Oliva i Milà.


Lliurament dels Premis NegrOliva

El dijous 7 de juliol va tenir lloc a la Biblioteca el lliurament dels premis del Primer Concurs de Relat Curt NegrOliva. Els guanyadors del Primer Premi han estat Vicenç Aguado i Cudolà, amb l’obra El misteri dels escuts de la plaça de la Vila, i Ignacio Arribas Martínez, amb La petita Mariona. Aquests dos relats seran publicats a la segona antologia de relats de gènere negre, continuació de Crims.cat, que publicarà l’Editorial Alrevés.

Els guanyadors del concurs NegrOliva

El segon i tercer premi han estat atorgats a Mercè Foradada Morillo per Un mort xerraire, i a Joan Abellaneda Fernández per El final no té relat, que podeu llegir clicant a sobre del títol.

Fins la propera edició!…

Biblioteca Joan Oliva i Milà.

8 Comentaris fins ara

 1. joan abellaneda dimecres 20 de juliol de 2011 - 9:20 h

  Hola, bon dia.

  Sóc en Joan Abellaneda, un dels finalistes del concurs de relats curts de novel.la negra Negroliva. M’agradaria saber si publicareu els relats finalistes a la vostra web doncs hi ha amistats que els agradaria llegir-los

  gràcies per endavant
  joan

 2. Biblioteca Joan Oliva i Milà dimarts 21 de juny de 2011 - 15:01 h

  Hola Mònica.

  Ja han sortit els guanyadors.

  https://www.vilanova.cat/jsp/noticies/detall.jsp?id=49715901

 3. Mònica dilluns 20 de juny de 2011 - 19:24 h

  Hola,

  No sabem res, encara ?

 4. Biblioteca Joan Oliva i Milà dimecres 15 de juny de 2011 - 11:13 h

  Hola.

  Degut a l’èxit de participació en aquesta primera edició els guanyadors del Concurs de relat curt Negroliva apareixeran una mica més tard del previst, a finals d’aquesta setmana o principis de la propera, i es publicarà en aquest bloc, a la web de la Xarxa de Biblioteques de la ciutat i també al facebook de les biblioteques.

  Gràcies a tothom per la participació.

 5. ISABEL dimarts 14 de juny de 2011 - 12:30 h

  On es pot veure el resultat del concurs de relats curts Negroliva? No era el dia 11? Si algú en pot ajudar, es que he mirat a totes les webs i no ho sé veure.

  Gràcies.

 6. elisabet dilluns 13 de juny de 2011 - 23:50 h

  quan publiquen els noms dels guañadors?

 7. Daniel dilluns 9 de maig de 2011 - 19:42 h

  Hola, bona tarda. M’agradaria saber si un adolescent de 14 anys (jo) podria participar en aquest concurs. Si no és possible, voldria remarcar que seria genial que nens i nenes de la meva edat poguessin fer aquests concursos amb premis i obsequis.
  Pot contestar al meu email: petra-faluga@hotmail.com
  Gràcies.

 8. Xavi Gil dimecres 13 d'abril de 2011 - 22:03 h

  Agraeixo molt els estímuls i incentius de la Biblioteca per a fomentar la lectura i l´escriptura.Ha estat bona idea la convocatòria d´aquest concurs literari.

Deixa un comentari