Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

Sóc una màquina!, Jordi Sierra i Fabra

Tot sembla de rècord quan fem referència a Jordi Sierra i Fabra. L’autor barceloní, nascut l’any 1947, té una obra que supera els 400 títols i que ha estat traduïda a 25 idiomes. I, si amb això no hi hagués prou, l’any 2015 va arribar a la xifra d’11 milions de llibres venuts.

Aquesta setmana, a la biblioteca Joan Oliva, una de les novetats que ja hi pots reservar és Sóc una màquina!, novel·la juvenil publicada l’any passat per Sierra i Fabra. Es tracta, en aquesta ocasió, de 10 relats curts, barreja de ciència-ficció i gènere fantàstic, plens de referències cinematogràfiques i musicals contemporànies, amb tocs d’humor i sorpreses.

C_Soc-una-maquina.inddPrimeres pàgines.

Jordi Sierra i Fabra va començar a escriure amb només 8 anys. Amb 12, va escriure la seva primera novel·la llarga, de ni més ni menys 500 pàgines. D’aleshores ença, de la seva mà han sortit centenars de títols, tant per a adults com per a nens i joves, si bé és especialment conegut per la seva producció literària infantil i juvenil.

C_Soc-una-maquina.inddVa començar la seva trajectòria professional en l’àmbit del periodisme musical i cap a mitjan de la dècada dels setanta el va deixar de banda i es va centrar en la literatura. Durant tot a quest temps, l’obra de Sierra i Fabra ha estat reconeguda amb gran quantitat de premis. Aquests en són alguns: Premi Vaixell de Vapor 1990 i 1998, per Un llibre monstruós i Les històries perdudes; Premi Columna Jove 1993 i 1998, per El temps de l’oblit i L’or dels déus; Premi Protagonista Jove 2005 i 2009, per A l’altra banda del mirall i Kafka i la nina que se’n va anar de viatge; Jordi_Sierra_2Premio Nacional de Literatura Infantil i Juvenil per Kafka y la muñeca viajera; Premi Edebé de Literatura Juvenil 2006, per Trucant a les portes del cel i Premi Edebé de Literatura Infantil 1993 i 2016, per Aydin i L’aprenent de bruixot i Els invisibles.

A banda de la seva dedicació a escriure, Sierra i Fabra va crear la fundació que porta el seu nom. La Fundació Jordi Sierra i Fabra té com a finalitat promoure la cultura, amb especial interès envers els joves artistes, escriptors en llengua catalana i castellana, il·lustradors, creadors àudio-visuals i d’arts plàstiques. Amb aquests objectius, la fundació convoca, des del 2006, el Premi Jordi Sierra i Fabra per a Joves, en què poden participar nois i noies menors de 18 anys. Com a novetat d’enguany, la Fundació Sierra i Fabra, amb l’editorial Cruïlla, ha convocat el Primer Premi Docent de l’any a Catalunya (que ha fixat el 23 d’abril de 2016 com a data límit per fer arribar les candidatures).

Jordi_Sierra_rodonaSierra i Fabra a les biblioteques de VNG.

Biblioteca Joan Oliva i Milà.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari