Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

Camí als Òscars: El cigne negre

El cigne negreBlack swan

 • Millor pel·lícula
 • Millor director: Darren Aronosfky
 • Millor actriu protagonista: Natalie Portman
 • Millor fotografia: Matthew Libatique
 • Millor muntatge: Andrew Weisblum
 • Nina és una ballarina de 28 anys obsessionada amb el seu treball. Ho vol fer tot amb precisió mil.limètrica, sense sortir dels paràmetres, basada en la seva exquisida tècnica. Quan en una companyia de ballet de Nova York decideixen fer una versió de El llac dels cignes, Nina vol que el paper principal sigui per a ella.

  Amb l’aparició de Lily, una bella i desinhibida companya, Nina veurà trontollar la seva esquerdada estabilitat, portant per un camí on la bogeria pot arribar a convertir-se en el seu pitjor enemic. La recerca d’un somni pot donar-li l’èxit o la condemna en el seu propi infern.

  El realitzador Darren Aronofsky pren els elements de la llegenda d’El llac dels cignes d’origen germànic i l’empra com a fil conductor per a realitzar un fascinant estudi del preu tant psicològic com físic que implica la recerca de la perfecció per part la ballarina protagonista, interpretada per Natalie Portman.

  En aquesta ocasió empra el seu estil i tractament per externalitzar el que li està succeint psicològicament al seu personatge. Somnis, lucinacions i confusió són empleats amb habilitat, cosa que unit a la bellesa amb què Aronosfky ha filmat aquesta fosca faula fan de El cigne negre una pel lícula imprescindible.

  Millor actor protagonista

  Javier Bardem per Biutiful

  Colin Firth per El discurso del rey

  Jesse Eisenberg per La red social

  James Franco per 127 horas

  Jeff Bridges per Valor de ley

  Aquest premi és un dels més disputats però amb el permís de James Franco, el nostre favorit és Javier Bardem per la seva magnífica interpretació a Biutiful.

  Biblioteca Joan Oliva i Milà

  Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

  Deixa un comentari