Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

88th Academy Awards

dicaprioJa estan aquí els premis de cinema més esperats. Els Òscars arriben amb una pel·lícula com a clara favorita per guanyar com és The Revenant També el seu director Alejandro G. Iñárritu, guanyador l’any passat per Birdman, Leonardo Di Caprio en el paper de Hugh Glass i Tom Hardy com a John Fitzgerald són clars candidats a emportar-se el premi en les seves categories. Malgrat que DiCaprio ha estat nominat en cinc ocasions als premis de l’Acadèmia de Hollywood, una com a millor actor secundari per A quien ama Gilbert Grape? (1993) i altres tres com a millor intèrpret principal per El aviador (2004), Diamante de Sangre (2006), El lobo de Wall Street (2013), i ara sí per El Renacido (2015) apunta a guanyador. Però el seu gran competidor és Eddie Redmayne per el seu magnífic paper a La chica danesa, només aquesta alternativa és possible per deixar-lo novament sense l’anhelada estatueta, perquè sembla que Michael Fassbender no ha conquistat tants elogis com era d’esperar per l’antipàtic que sembla haver caigut el seu paper de Steve Jobs.

winslett-jobs

Entre les dones destaca Kate Winslet, set vegades nominada i guanyadora a l’any 2008 per The Reader , com a única favorita al premi de millor actriu secundaria pel seu magnífic paper de Joana Hoffman a Steve Jobs, tot i que Alicia Vikander tractarà de donar la sorpresa pel seu paper a La chica danesa. Entre les nominades pel paper d’actriu principal destaquen com a pretendents més clars a guanyadores els noms de Cate Blanchett a Carol, un altra de les habituals ja que ha estat nominada anteriorment en sis ocasions i guanyadora de dos estatuetes per Blue Jasmine (2014) i L’aviador (2005); i Jennifer Lawrence pel seu paper de Joy Mangano a Joy, en la seva quarta aparició entre les millors actrius després de aconseguir l’Òscar per El lado bueno de las cosas (2012) també dirigida per David O. Rusell.

joy

Entre els actors secundaris apareix un renascut Sylvester Stallone com a Creed, guanyador del Globus d’Or, a Rocky Balboa. El sentiment d’un paper que va marcar una època de el cinema de finals dels anys setanta i principis del vuitanta farien pensar que és el premi que tothom voldria donar però no està clar que el paper fet a mida pel veterà actor sigui aquesta vegada guanyador. Tom Hardy i Mark Ruffalo per Spotlight volen posar-li difícil, tot i que el paper que fa d’entrenador de boxa és senzillament espectacular.

En pel·lícula d’animació no hi més que una claríssima favorita i és Inside Out de Píxar. També favorita és la proposta hongaresa Son of Saul de Laszlo Nemes a la categoria de Millor Pel·lícula de parla no anglesa. Entre les categories de guió original i guió adaptat cal fer referència a Spotlight, que parteix com a favorita després d’haver guanyat el Critics Choice Award, el BAFTA i el premi del Sindicat de Guionistes al millor guió original pel seu tracte d’un tema delicat com és l’abús de nens per part del clergat de Boston. En el guió adaptat els pronòstics es decanten per The Big Short (La gran apuesta), una pel·lícula de denúncia, la qual cosa sempre genera un corrent de suport, que té la victòria gairebé assegurada després d’haver portat tots els premis anteriors durant aquest principi d’any.

  • El triple salto mortal
  • And the Oscar goes to…
  • Biblioteca Joan Oliva i Milà.

    Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

    Deixa un comentari